Članek
Učinkovita zadnja preizkušnja pred potjo v Turčijo
NK MARIBOR - KAPFENBERGER SV 4:1 (3:0)
Dare Vršič je dvakrat zatresel avstrijsko mrežo
Foto: Drago Wernig
2.2.2016 Maribor, stadion Ljudski vrt. Pripravljalna tekma zaprtega tipa. Glavni sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Bojan Šinkovec in Tadej Friš.

NK MARIBOR: Handanović, Mertelj, Šme, Šuler, Janža, Filipović, Sallalich, Vršič, Ibraimi, Tavares, Bajde. Od 60. minute: Obradović, Hodžić, Rajčević, Dervišević, Viler, Kabha, Rahmanović, Ahmedi, Celar, Bohar, Mendy. Trener: Krunoslav Jurčić.

KAPFENBERGER SV 1919: Nicht, Gollner, Frieser, Perchtold, Flecker, Haas, Meusburger, Farnleitner, Nutz, Dos Santos, Santos Sa. Igrali so še: Petrovcic, Thurner, Petrović, Kang, Felsner, Won Gil Son, Clovis, Berger, Grubesic, Racic, Maier. Trener: Kurt Russ.

Strelci: 1:0 Vršič (21), 2:0 Vršič (29), 3:0 Tavares (40, 11m), 4:0 Kabha (65), 4:1 Won Gil Son (76)

Četrta pripravljalna tekma, tudi tokrat za zaprtimi vrati Ljudskega vrta. Trenutne zamisli je Krunoslav Jurčić preizkusil v dvoboju z avstrijskim prvoligašem, ki po jesenskem delu tekmovanja zaseda šesto mesto. Današnja tekma je prinesla nekatere novosti, tokrat ni več bilo delitve igralnih minut na 45, ampak 60 - 30. Ob Palčiču, ki opravlja terapije v Čatežu, je zaradi poškodbe manjkal Ndiaye, za nastop še ni bil nared Cotman, izven 22-članskega kadra sta ostala Janković in Vokić, prav tako Gigli, ki ni začel priprav in bo moral na operativni poseg. Defendi pa ima kot zadnji novinec v prestopnem roku ob poznejši priključitvi prilagojen program dela, da doseže pripravljenost preostalih soigralcev in danes še ni bil predviden za nastop.

Ne glede na delovno fazo dvoboju ni manjkalo dinamike. Prvi so zapretili gostje, udarec Santosa je v 11. minuti ustavil Handanović. Med našimi poskusi pa je brezhibno izpeljana akcija deset minut pozneje že prinesla vodstvo, po podaji Tavaresa je Vršič ušel gostujočim branilcem in ob soočenju z vratarjem poskrbel za 1:0. Žoga se je ob udarcu v nasprotni kot od vratnice odbila v mrežo. V 29. minuti pa je že bilo 2:0. Začetnika napada za povišanje vodstva sta bila Sallalich in Ibraimi, po spretnem sodelovanju pa Sallalich s povratno podajo po tleh za Vršiča in sledil je njegov natančen zaključek. Med učinkovitim prvim polčasom pa se je avstrijska mreža zatresla še tretjič, tokrat z bele točke. Po podaji Sallalicha je bil Ibraimi v kazenskem prostoru ustavljen s prekrškom, po posredovanju Haasa je sodnik Mežnar dosodil enajstmetrovko in Tavares je s silovitim udarcem poslal žogo pod prečko.

Enajstmetrovko so v drugem polčasu dočakali tudi nogometaši iz Kapfenberga. V 51. minuti je Šuler zbil na tla Fleckerja, toda ostalo je 3:0. Zmagovalec dvoboja s Perchtoldom je bil Handanović, po odličnem posredovanju po udarcu z bele točke je pred tekmecem izbil še odbito žogo. Pred menjavo celotne enajsterice je ekipa, ki je začela tekmo, prišla še do ene priložnosti, ko je iskal pot do mreže Bajde, vendar je vratar Petrovcic onemogočil njegov poskus. Z ustvarjalnostjo pa so se izkazali tudi naši igralci v zadnje pol ure igre. Najprej sta dobro sodelovala Celar in Mendy, a je njegov poskus ustavil gostujoči vratar. V 65. minuti pa 4:0. Celar spretno do Ahmedija, ki je po prodoru po levi strani podal v sredino in Kabha je natančno usmeril žogo v desni kot. Po igri v podrejenem položaju pa so tekmeci iz Kapfenberga v 76. minuti zmanjšali zaostanek, ob soočenju z Obradovićem je zadel Won Gil Son.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15