Članek
Druga zaporedna zmaga v turški pripravljalni bazi
NK MARIBOR - AS TRENČIN 1:0 (0:0)
Foto: Drago Wernig
9.2.2016 Belek, športni center Gloria Sports Arena. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Sevket Simsek. Pomočnika: Vigit Kurnaz in Huseyin Simsek. Četrti sodnik: Alpacslan Karatas (vsi Turčija).

NK MARIBOR: Obradović, Mertelj (od 65. Hodžić), Defendi (od 65. Šuler), Rajčević (od 65. Filipović), Viler (od 65. Janža), Dervišević, Sallalich (od 65. Kabha), Ahmedi (od 65. Vršič), Janković (od 65. Ibraimi), Mendy (od 65. Tavares), Bohar (od 65. Vokić). Klop: Cotman, Hodžić, Šuler, Janža, Filipović, Kabha, Vršič, Ibraimi, Vokić, Tavares. Trener: Krunoslav Jurčić. 

AS TRENČIN: Chovan, Šulek, Kleščik, Skovajsa, Kingsley Madu, Schet, Koolwijk, Rabiu, Van Kessel, Jančo, Nworah. Igrali so še: S. Kalu, Guba, Holubek, Lawrence, Opatovsky, Maierhofer. Trener: Martin Ševela.

Strelec: 1:0 Tavares (90)

Druga zaporedna tekma v turški pripravljalni bazi. Tudi nocoj dvoboj prvakov, tokrat smo se pomerili z najboljšo ekipo Slovaške v sezoni 2014/15, ki je na dobri poti, da ponovi dosežek. Naši nocojšnji tekmeci so prezimili na prvem mestu, s sedmimi točkami prednosti. V kadru smo imeli 21 igralcev, Palčič in Šme nista bila predvidena za nastop zaradi poškodb, Celar je vmes prestal virozo, posledice v obliki lažjih poškodb pa je sinočnji obračun terjal pri Bajdetu in Rahmanoviću, tako da se z njima ni tvegalo. Premor tokrat tudi za Handanovića, vratarska naveza je tako bila Obradović-Cotman.

Med uvodnim preizkušanjem moči je prvi zapretil Sallalich, a je njegov prodor v 16. minuti ustavil slovaški obrambni blok. Tudi naslednja obetavnejša situacija pred vrati Trenčina, po dolgi podaji Mertlja Mendy do soočenja z vratarjem, iz zahtevnega položaja je žogo usmeril mimo vratnice. Tekmeci so med iskanjem priložnosti izpeljali hiter protinapad v 36. minuti, Van Kessel je skušal z desne strani poiskati soigralca v sredini, podaja pa je bila preostra. Zadnji poskus pred odmorom pa je imel Sallalich, z roba kazenskega prostora mimo leve vratnice.

Tudi v nadaljevanju tekme smo bili podjetnejša ekipa, proti tekmecem, ki niso veliko tvegali in s tem tudi dopuščali manj možnosti za ustvarjalnost, smo zapretili v 58. minuti, ko je bil nenatančen pri zaključku Ahmedi. Ob predvideni delitvi minutaže danes devet menjav v naših vrstah v 65. minuti, vso tekmo je odigral Dervišević, ki se je v končnici preselil na štoperski položaj. Slovaki so ogrozili Obradovića še z udarcem Maduja, ki je v 82. minuti poslal žogo čez prečko. Na drugi strani v 86. minuti ob podaji Filipovića Vršiču ni uspelo priti do žoge za konkretnejši zaključek, smo pa imeli še dovolj časa, da smo dosegli zmagoviti gol. Po spretnem prodoru Ibraimija in njegovi podaji v sredino je bil Tavares hitrejši od tekmecev in zabil žogo v mrežo.

 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15