Članek
Tretja preizkušnja v turški pripravljalni bazi
NK MARIBOR - ESBJERG fB 0:1 (0:1)
Adis Hodžić pogumno tudi proti agresivnim Dancem
Foto: Drago Wernig
12.2.2016 Belek, športni center Susesi. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Ibrahim Karakaya. Pomočnika: Vigit Kurnaz in Ugur Cakmak. Četrti sodnik: Osman Emre Kaplan (vsi Turčija).

NK MARIBOR: Handanović (od 46. Obradović), Hodžić (od 60. Mertelj), Šuler, Defendi (od 73. Rajčević), Janža, Filipović, Kabha, Ahmedi (od 46. Vršič), Ibraimi, Tavares (od 79. Celar), Bajde. Klop: Obradović, Mertelj, Rajčević, Dervišević, Vršić, Vokić, Janković, Bohar, Mendy, Celar. Trener: Krunoslav Jurčić.

ESBJERG fB: Hojbjerg, Hagelskjaer, J. Brink, Stenderup, Lauridsen, Lekven, Jorgensen, Andersen, Paulsen, Nielsen (od 78. Andreasen), Schwartz. Trener: Jerry Lucena.

Strelec: 0:1 Jorgensen (7)

Dopoldne trening, zvečer tekma. Tretja, odkar smo na osrednjem delu priprav v Turčiji. V petkovem programu je bil obračun z danskim prvoligašem, ki je zaradi specifičnosti sloga igranja pomenil prav poseben izziv. V zapisniku smo imeli 21 igralcev, tokrat zaradi lažjih težav s poškodbami niso igrali Viler, Sallalich in Rahmanović. Izven kadra je bil tudi Šme, ki je dobro prestal zaplet z zlomljenim nosom in dopoldne spet začel z aktivnostmi.

Danci so povedli v 7. minuti, ko je bil dosojen dvomljivi prosti strel. Po predložku z desne strani pred gol pa je bil najspretnejši Jorgensen in iz bližine potisnil žogo čez golovo črto. Pri organizaciji naših napadov smo zapretili v 18. minuti, s poskusom Ibraimija z razdalje, ob obrambnem bloku je vratar Hojbjerg bil na pravem mest. Ob pretirani agresivnosti tekmecev so turški sodniki vmes imeli težave z ohranjanjem ustreznega kriterija, v končnici prvega polčasa pa so se zvrstile obetavne situacije pred vrati Dancev. Najprej je v 36. minuti po podaji Ibraimija Bajde prišel do soočenja z vratarjem, ki je uspel odbiti v kot. Po kotu je s silovitim udarcem z roba kazenskega prostora pod prečko ciljal Kabha, toda Hojbjerg je znova odbil v kot, po naslednjem predložku je bil najvišji v skoku Tavares, žoga pa je zletela čez gol. Med nizanjem akcij je Bajde v 42. minuti po spretnem preigravanju ob zaključku zadel vratarja, v naslednjem napadu pa je vratnica preprečila izenačenje. Po sodelovanju Filipovića in Ibramija je Kabha z 18 metrov zadel vratnico.

Ob začetku drugega polčasa dve menjavi v naših vrstah, namesto Handanovića in Ahmedija sta šla na igrišče Obradović ter Vršič. Ostali smo ekipa s pobudo in nadaljevali z ogrožanjem nasprotnih vrat, Bajde je v 60. minuti prišel do udarca z glavo, žoga čez prečko. Naslednji do obetavne situacije v 65. minuti Vršič, ki je ušel po levi strani, ob njegovem poskusu pa se je končalo s kotom. Do želenega zadetka ni veliko manjkalo v 82. minuti, ko je po predložku Filipovića Šuler z glavo usmeril žogo tik ob levi vratnici.

Naslednja tekma bo v ponedeljek proti Astani.


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15