Članek
Zadnja preizkušnja v Turčiji
NK MARIBOR - ZORYA 2:1 (1:1)
16-letni Žan Celar do novih dragocenih minut v članski konkurenci
Foto: Drago Wernig
19.2.2016 Belek, športni center Susesi. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Robertas Valikonis. Pomočnika: Aleksandr Radiush in Vitalij Somolko. Četrti sodnik: Orestas Abramavičius (vsi Litva).

NK MARIBOR: Cotman, Hodžić, Rajčević, Mujčić, Viler, Dervišević, Sallalich (od 75. Vokić), Janković, Bohar, Mendy, Celar. Klop: Obradović, Mertelj, Šuler, Defendi, Janža, Filipović, Kabha, Vršič, Ibraimi, Tavares, Bajde, Vokić. Trener: Krunoslav Jurčić.  

FC ZORYA: Ševčenko, Budkivskyi, Doroshenko, Forster, Gordiyenko, Kamenyuka, Karavaiev, Lipartia, Opanasenko, Petriak, Sivakov. Igrali so še: Čajkovski, Ljubenović, Checher, Levčenko, De Menezes, Tankovskiy, Tkačuk, Sukhotskiy, Totovytskyi, Yarmash. Trener: Jurij Vernydub.

Strelci: 0:1 Karavaiev (24), 1:1 Mendy (39), 2:1 Mujčić (59)

Pred zaključkom priprav v Turčiji še zadnja tekma. Po včerajšnji proti Dnipru so bile za današnjo preizkušnjo proti še enemu ukrajinskemu nasprotniku vloge zamenjane, priložnost pa namenjena igralcem, ki včeraj niso nastopili. Izven kadra so ostali Ahmedi, Rahmanović in Šme, saj zaradi poškodb še niso mogli igrati.

Uvodne minute je zaznamovala podjetnejša igra našega moštva. Žogo smo imeli več v posesti, onemogočili poskuse tekmecev, za konkretnejšo grožnjo pa je zmanjkala natančnejša zadnja podaja. Toda gostje so iz podrejenega položaja prišli do vodstva, ob izpeljavi prve uspešne akcije v 24. minuti. Strelec je bil Karavaiev. Odgovor naših nogometašev prek Boharja v 30. minuti, ob bloku ukrajinskega branilca se je končalo s kotom. V 39. minuti pa izenačenje, z izjemnim udarcem Mendyja, ki je v samostojni akciji ohranil nadzor nad žogo, potem pa s silovitim udarcem s pomočjo prečke zabil žogo v mrežo. Minuto pozneje je bil izključen Gordiyenko, vendar po dogovoru ostaja razmerje moči 11:11. Namesto njega je v igro vstopil Čajkovski.

Ob boljši igri vijoličaste čete je minil tudi drugi polčas in v 59. minuti smo zasluženo prišli do preobrata. Kot je izvajal Janković, pred golom pa se je najboljše znašel Mirza Mujčić, danes pridružen član naše ekipe. 21-letni obrambni nogometaš s švedskim potnim listom je iz dveh poskusov v gneči potisnil žogo čez golovo črto. Ker po včerajšnjem 90-minutnem nastopu preostali igralci niso bili predvideni, da bi igrali tudi danes, smo v dogovoru z organizatorji priprav lahko imeli na voljo dodatnega člana, ki je tako prispeval delež k zmagi pred vrnitvijo domov.

Ekipa bo v sobotnem popoldnevu v Beleku opravila še zadnji trening, popoldne pa se vrača v Maribor.


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15