Članek
IMENOVANO NOVO VODSTVO NK MARIBOR
Na današnji konstitutivni seji UO NK Maribor je 9-članski UO, v skladu s sklepi skupščine in novim statutom kluba, imenoval predsednika kluba. V naslednjem 4-letnem obdobju bo na čelu kluba Drago Cotar, predsednik uprave Zavarovalnice Maribor. UO je imenoval tudi podpredsednika kluba. To pomembno vlogo bo v prihodnje opravljal Mitja Hlastec, ki je bil tudi do sedaj član UO kluba. V skladu z zastavljenimi cilji je novi UO imenoval tudi direktorja kluba – Bojana Bana. Iz svojih vrst je UO imenoval tudi predsednika UO – Damijana Koletnika. Sekretar kluba ostaja Uroš Jurišič, ki je na tem mestu že od leta 2002.

»Zavarovalnica Maribor je s svojim sponzorstvom že od začetka samostojnosti Slovenije eden izmed temeljev vseh uspehov nogometa v Mariboru. Prav tako dolgo je na čelu ZM Drago Cotar. V tem mesecu bosta klub in ZM podpisala novo pogodbo o generalnem sponzorstvu, zato je razumljivo in pričakovano, da bo klubu predsednikoval človek, ki je že tako dolgo poslovno povezan z njim,« je povedal Koletnik.

»Delovanje, uspehe in padce kluba že vrsto let aktivno spremljam. Veseli me, da bom s svojimi izkušnjami in znanjem lahko pripomogel k dvigu ugleda kluba v Sloveniji in v Evropi,« je ob imenovanju dejal Cotar.

NK Maribor gre skozi fazo prestrukturiranja in postavljanja zdravih finančnih temeljev za delovanje kluba v prihodnje. V ta namen je začasni upravni odbor, z mandatom največ devet mesecev, ki je sestavljen – poleg predstavnikov sponzorjev – tudi iz vrst strokovnjakov za posamezna področja, za direktorja kluba imenoval priznanega športnega strokovnjaka, ki uživa podporo vseh članov UO. Štiriletni mandat bo Ban nastopil 1. januarja prihodnje leto, funkcijo pa bo, po pooblastilih, opravljal že od septembra naprej. 

Več o Dragu Cotarju>>>


»Moja želja je, klub pripeljati na zeleno vejo in postaviti trdne finančno-pravne temelje za novi vzpon na vrh slovenske nogometne lige. Seveda želim, da bi vsako leto v Ljudskem vrtu uživali v dobrih in kvalitetnih evropskih preizkušnjah. V prihodnjih 30-ih dnevih se bom seznanil tako z organizacijo, kot s poslovanjem kluba. Potem bom lahko predstavil konkretnejše predloge UO kluba,« je dejal direktor NK Maribor.

Novi UO kluba je sestavljen iz dosedanjih članov (Boško Šrot, Boštjan Kramberger, Alojz Fricelj, Damijan Koletnik, Uroš Skuhala in Peter Ješovnik) ter novih članov, ki predstavljajo interese največjih sponzorjev. Na izredni skupščini kluba pred tednom dni so bili v UO NK Maribor izvoljeni Natalija Postružnik, David Kastelic in Marko Tišma.

Več o Bojanu Banu>>>19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15