Članek
Kadrovske novice v pričakovanju začetka priprav
BREZ DERVIŠEVIĆA IN NDIAYA, VRNITEV TREH
Amir Dervišević ne bo z ekipo začel poletnih priprav
Foto: Drago Wernig
Ekipa je na počitnicah, slačilnica je zaprla vrata, medtem pa intenzivno dogajanje poteka v klubskih pisarnah. Prve poteze v športnem delu so opravljene in predstavimo že lahko nekatere kadrovske novice za novo tekmovalno obdobje.

Jasmin Handanović ostaja med vratnicama, s pogodbo, veljavno še za eno leto, kot je bil že lani sklenjen dogovor med obema stranema. Welle Ndiaye po številnih težavah s poškodbami (v dveh sezonah je odigral 21 tekem) zapušča Ljudski vrt, po izteku pogodbe sodelovanja ne bomo nadaljevali in 26-letni Senegalec si kot prost igralec lahko poišče nove delodajalce. Poletnih priprav pa z ekipo ne bo začel niti Amir Dervišević. 23-letni zvezni igralec ni več v klubskih načrtih. V prejšnji sezoni je odigral dvanajst tekem in dosegel tri zadetke, v treh sezonah pa je skupaj zbral 66 nastopov ter se petkrat vpisal med strelce.

Ob začetku novega projekta pa lahko potrdimo tudi nove obraze za novo energijo. Na pripravah se bosta kot povratnika moštvu priključila Dino Hotić in Robert Pušaver, ki sta v statusu posojenih nogometašev igrala za Krško, po uspešnih igrah pa se vračata v vijol’čni dom. Tretji novinec je Luka Uskoković, 20-letni črnogorski obrambni nogometaš, ki se je v prejšnji sezoni dokazoval med posojo na drugoligaških igriščih pri Zarici. Naš član je od poletja 2014, vmes je igral za mladinsko ekipo, zdaj pa bo na seznamu kandidatov za štoperski položaj.

Priprave se začenjajo 6. junija, zbor ekipe je Darko Milanič določil dan prej na tradicionalni skupni večerji.
 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15