Članek
Poletne priprave 2016: test št. 1
SV MATTERSBURG - NK MARIBOR 0:0
Dino Hotić odigral prvih 45 minut po vrnitvi v Ljudski vrt
Foto: Drago Wernig
17.6.2016 Jennersdorf, pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Thomas Paukovits. Pomočnika: Ljubiša Seper in Thomas Galfusz.

NK MARIBOR - prvi polčas: Handanović, Pušaver, Šme, Šuler, Janža, Sallalich, Kabha, Hotić, Bajde, Tavares, Novaković. Drugi polčas: Cotman, Hodžić, Mertelj, Uskoković, Viler, Ogrinec, Vujčić, Vršič, Ahmedi, Bohar, Celar (od 69. Štor). Trener: Darko Milanič.

SV MATTERSBURG: Kuster, Malić, Seidl, Holler, Jano, Templ, Perlak, Novak, Rocher, Mahrer, Pink. Igrali so še: Unger, Maksimenko, Ibser, Sprangler, Grgic, Rath, Burger. Trener: Ivica Vastić.

Po sedmih dneh priprav je bil čas za prvo preizkušnjo. Tekmovalni del se je začel v Avstriji, proti Mattersburgu. Ekipo avstrijskega prvoligaša vodi Ivica Vastić, tamkajšnje prvenstvo se bo začelo 23. julija.

Prvi je bil med dvobojem v Jennersdorfu na preizkušnji avstrijski vratar, ko je v 6. minuti ustavil poskus Šulerja po kotu, ki ga je izvajal Sallalich, v nadaljevanju akcije se je žoga odbila do Tavaresa, toda kapetan je zadel obrambni blok. Večji del prvega polčasa je imela pobudo naša ekipa, ki je onemogočila poskuse tekmecev, med iskanjem poti do vrat pa je v 22. minuti z razdalje Janža poslal žogo tik ob vratnici.

V drugem polčasu ob napovedani delitvi minutaže priložnost za novo enajsterico oz. dvanajsterico, saj je od 69. minute namesto Celarja vstopil v igo še Štor. Nogometaši Mattersburga so zapretili v 65. minuti, pod prečko je ciljal Burger, a je z uspešnim posredovanjem Cotman odbil v kot. Celar pa med hitro akcijo našega moštva ni uspel priti do udarca v 68. minuti. Mreža se ni zatresla, toda ne glede na ritem zaporednih treningov smo videli več uspešnih akcij našega moštva in spodbudno pa so nastop opravili mlajši igralci.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15