Članek
Priprave poletje 2016: test št. 2
NK MARIBOR - FC CHIKHURA 2:2 (1:2)
Gregor Bajde med dvobojem z Gruzijci v Bakovcih
Foto: vidrihmiha.si
21.6.2016 Bakovci, pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Štefan Fekonja. Pomočnika: Borut Anželj in Simon Smej.

NK MARIBOR - prvi polčas: Handanović, Hodžić, Mertelj, Šuler, Janža, Vršič, Ogrinec, Hotić, Bajde, Tavares, Novaković. Drugi polčas: Obradović, Pušaver, Šme, Uskoković, Viler, Sallalich, Vujčić, Rahmanović, Ahmedi, Bohar (od 65. Celar), Štor. Trener: Darko Milanič.

FC CHIKHURA: Hamzić, Grigalashvili, Ganugrava, Gabedava, Tatanashvili, Lobjanidze, Sardalashvili, Kakubava, Chikvaidze, Dobrovolski, Kashia. Igrali so še: Sepiashvili, Ivanishvili, Mumladze, Dekanoidze, Koripadze, Lekvtadze, Kavtaradze, Rekhviashvili. Trener: Samson Phruidze.

Strelci: 1:0 Tavares (18), 1:1 Lobjanidze (25), 1:2 Lobjanidze (39), 2:2 Štor (58)

Priprave so v naslednji fazi. Ekipa se je preselila v Moravske Toplice, ki bo vijol'čna baza do sobote. Novo delovno poglavje se je začelo s preizkušnjo v Bakovcih proti v prejšnji sezoni četrtouvrščeni ekipi gruzijskega prvenstva.

Novinec v naših vrstah Aleks Pihler in lažje poškodovani Marwan Kabha sta v času tekme opravila trening na pomožnem igrišču, ob popoldanski pripeki pa je prvi poskušal Lobjanidze, a je njegov udarec v 8. minuti ukrotil Handanović. Naj akcija uvodnega dela v 14. minuti po dvojni podaji Vršiča in Hodžića, ob Vršičevem predložku je Novaković brez obotavljanja poslal žogo proti vratom, toda Hamzić je bil na pravem mestu. V naslednji akciji pa ni mogel preprečiti vodstva naše ekipe. S preigravanjem in podajo v sredino je Vršič opravil prvo polovico naloge, Tavares pa je z dobrim odzivom poskrbel za natančen zaključek. Prvo priložnost za izenačenje so si Gruzijci pripravili iz protinapada v 23. minuti, a je Tatanashvili poslal žogo čez prečko. Poskus št. 2 pa se jim je izšel po željah, odbito žogo je v kazenskem prostoru v 25. minuti neovirano v mrežo usmeril Lobjanidze. Obramba polčasa v 33. minuti, avtor Handanović, ko je z odličnim posredovanjem preprečil namero Ivanishviliju. Naslednjo obetavno situacijo pa so tekmeci izkoristili, Lobjanidze je z desne strani v kazenskem prostoru prišel do soočenja z našim vratarjem in s spretno potezo zadel za vodstvo.

Za drugi polčas v našem moštvu novih 11 igralcev, med njimi tudi Rahmanović, ki je vmes izpustil nekaj dni vadbe zaradi težav z očmi. Prvi so zapretili tekmeci v 50. minuti, znova do udarca v kazenskem prostoru Lobjanidze, končalo se je z obrambo Obradovića. V 58. minuti pa izenačenje: po napaki domačega branilca je Bohar odvzel žogo, opazil, da je Štor neoviran za njim, mu atraktivno podal s peto in 17-letni napadalec je natančno naciljal v desni spodnji kot. Hiter preobrat je preprečila vratnica, po dobro izvedenem prostem strelu Rahmanovića v 69. minuti. Po obdobju igre v podrejenem položaju je FC Chikhura imela priložnost v 72. minuti, z 18 metrov je po tleh žogo proti desnemu kotu poslal Dekanoidze, toda izkazal se je Obradović.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15