Članek
Mladi slovenski reprezentant je podpisal triletno pogodbo
ALEKS PIHLER: VESEL, DA SE VRAČAM DOMOV
"Dileme nisem imel. Vemo, da se Maribora ne zavrača."
Foto: vidrihmiha.si
Naslednja kadrovska novica je povezana s prihodom in predstavitvijo novega obraza v vijoličastem. V ponedeljek popoldne smo dobili nasprotnika ob začetku evropskih kvalifikacij, v torkovem dopoldnevu pa novega igralca. Gre za novinca, ki mu Ljudskega vrta ni treba razkazovati. Počuti se domače, saj je bil tukaj polnih 9 let. Novi član NK Maribor je Aleks Pihler, mladi slovenski reprezentant, ki prinaša novo energijo v zvezno vrsto.

Za 22-letnika pomeni podpis triletne pogodbe (do 31.5.2019) vrnitev v znano okolje. “Zelo sem vesel, da se vračam. Ljudski vrt je bil moj dom kar devet let, tukaj sem naredil prve nogometne korake, igral v vseh mlajših selekcijah in lahko rečem, da sem spet doma. Ko sem odšel, ni bilo priložnosti, zato bi rad zdaj pokazal navijačem, kaj zmorem,” je ob sklenitvi dogovora dejal Aleks Pihler, ki je bil v naši nogometni šoli med leti 2003 in 2012. Nazadnje je bil naš član v sezoni 2011/12, ko je v 27. tekmah mladinske lige zabil 6 golov in se potem odločil za selitev v Domžale, kjer je igral najprej za mladince, bil posojen k Triglavu, vmes pa zbral 14 prvoligaških nastopov v članski konkurenci. Želel je nov izziv, z bolj rednim igranjem in se odločil za odhod v Zavrč. V prejšnji sezoni je odigral 33 prvenstvenih tekem in dosegel tri zadetke, nato pa v dvobojih dodatnih kvalifikacij zatresel mrežo Aluminija v Zavrču in v Kidričevem.

Z dobrimi igrami si je prislužil status rednega izbranca v selekciji U-21, zdaj pa z velikim motivom začenja novo poglavje v karieri: “Vsi vemo, da ima Maribor vedno najvišje cilje. Moja želja je, da pokažem, kar znam. Cilj z moštvom pa je znan, da vrnemo naslov v Ljudski vrt. Dileme pri odločitvi, ko sem dobil ponudbo, nisem imel. Vemo, da se Maribora ne zavrača. V Sloveniji so, pardon, smo najboljši klub in takoj sem sprejel izziv. Tukaj sem se v devetih letih naučil vsega, kar znam. Druga okolja so nato nekaj dodala, osnova pa izhaja iz Ljudskega vrta. Ne bojim se konkurence, verjamem, da si bom priboril mesto v ekipi in upam, da se začenja prijetno skupno obdobje.”

Ekipi se je pridružil takoj in se v družbi novih soigralcev odpeljal na priprave v Moravske Toplice.

 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15