Članek
Dvojna predstavitev: slovenski reprezentant in nigerijski napadalec sta izbrala Ljudski vrt
BLAŽ VRHOVEC IN SUNNY OMOREGIE DO 2019
Vrhovec si je za igranje v vijoličastem izbral št. 5, Sunny Omoregie 14
Foto: vidrihmiha.si
Pestro dogajanje na kadrovskem področju, potrdimo lahko prihod dveh novih igralcev. Dvojna predstavitev v Ljudskem vrtu: naša nova člana sta Blaž Vrhovec in Sunny Omoregie.

Oba sta znana obraza z domačih prvoligaških igrišč. Blaž Vrhovec, slovenski reprezentant in dosedanji kapetan Celja, je podpisal 3-letno pogodbo. Doslej smo 24-letnega zveznega igralca poznali kot rednega tekmeca na nasprotni strani. V zadnjih štirih letih je v celjskem dresu odigral 111 prvenstvenih tekem in po vmesnih nastopih za mlajše selekcije trikrat oblekel tudi majico članske reprezentance. Nazadnje je bil na igrišču vseh 90 minut v dvoboju s Turčijo.

Sunny Omoregie, 27-letni napadalec iz Nigerije, se je prav tako iz Arene Petrol preselil v Ljudski vrt. V Celju je odigral dve sezoni, pred tem pa večino časa preživel v Španiji, kamor se je preselil pri 13. letih. Tudi on je zvestobo vijoličasti barvi obljubil do leta 2019. Novinca sta se takoj priključila ekipi in se po podpisu pogodbe že odpravila v pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah. Vrhovec si je za igranje v vijoličastem izbral št. 5, Sunny Omoregie 14.

Tukaj sta prvi izjavi novih članov NK Maribor. Blaž Vrhovec: “Komaj čakam, da bom prvič oblekel dres najboljšega kluba v Sloveniji. Vesel sem, da se mi v zadnjem obdobju dogajajo lepe stvari, od reprezentančnih nastopov do prestopa v Maribor. Želim si, da pridemo čim dlje v evropskem tekmovanju in da vrnemo naslov prvaka v Maribor. Vem, kaj se od mene pričakuje v novem okolju. Potreboval bom nekaj časa za privajanje, a mi bo to začetno obdobje olajšalo spoznanje, da moje nove soigralce poznam že od prej. Upam, da bodo navijači in vsi v klubu zadovoljni z mojim prispevkom. Obljubim, da bom za Maribor pustil srce na igrišču.” 

Sunny Omoregie: “Prihajam z velikim motivom. Navijačem in mojim novim delodajalcem želim pokazati, kaj zmorem. Namen mojega prihoda je napredovanje, želim si izboriti priložnost za igranje. Zavedam se velike konkurence v ekipi, zato bom trdo delal, da upravičim zaupanje in da bi igral na najvišji ravni. Tukaj sem že igral, vem, kakšni so navijači mojega novega kluba. Vedno so s svojo ekipo. Ko te navijači spodbujajo, moraš dati vse od sebe in tudi ko si utrujen, iztisneš iz sebe dodatne moči.”


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15