Članek
Pripravljalna tekma v Beltincih z vmesno 15-minutno prekinitvijo zaradi naliva
NK MARIBOR - JAGIELLONIA 2:3 (0:2)
Blaž Vrhovec odigral prvih 45 minut v našem dresu
Foto: vidrihmiha.si
25.6.2016 Beltinci, pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Darjan Kovačič. Pomočnika: Borut Anželj in Gorazd Topolnik.

NK MARIBOR: Cotman (od 46. Obradović), Pušaver (od 46. Hodžić), Šme (od 61. Pihler), Šuler (od 77. Uskoković), Viler (od 46. Janža), Vrhovec (od 46. Rahmanović, od 77. Sunny Omoregie), Mertelj, Hotić (od 46. Ahmedi), Vršič (od 46. Bohar), Sallalich (od 46. Bajde), Novaković (od 46. Tavares). Klop: Obradović, Hodžić, Janža, Vujčić, Kabha, Pihler, Ogrinec, Bajde, Rahmanović, Ahmedi, Bohar, Tavares, Sunny Omoregie, Celar, Štor. Trener: Darko Milanič.

JAGIELLONIA - prvi polčas: Dragowski, Olszewski, Gutieri, Runje, Straus, Mystkowski, Romanchuk, Goralski, Frankowski, Vassiljev, Gorski. Drugi polčas: Kelemen, Grzyb, Burliga, Asatiani, Wasiluk, Tomasik, Szymonovicz, Mackiewicz, Lupinski, Falon, Cernych. Trener: Michal Probierz.

Strelci: 0:1 Gorski (21), 0:2 Mystkowski (28), 0:3 Cernych (57), 1:3 Tomasik (66, avtogol), 2:3 Bajde (90)

Ob zaključku priprav z bivanjem v Moravskih Toplicah preizkušnja proti poljskemu prvoligašu, ki je bila vmes 15 minut prekinjena zaradi naliva. V dvoboju s poljskimi tekmeci so debitantski nastop opravili Blaž Vrhovec, Aleks Pihler in Sunny Omoregie.

Dvoboj je zaznamoval zaplet z vremenom, po dnevih pripeke je nevihta. Po obdobju obojestranskega iskanja poti do mreže so Poljaki izkoristili prvo priložnost in povedli, v 21. minuti po prostem strelu in kratki podaji žoga do Gorskega, ki je prišel do udarca z roba kazenskega prostora in zadel z natančnim udarcem v desni zgornji kot. Pri naših akcijah je zmanjkala natančnejša zadnja podaja, ob udarcu Novakovića v 27. minuti pa je žogo ustavil vratar Dragowski. Toda poljski nogometaši so bili učinkovitejši in so po protinapadu minuto pozneje povišali vodstvo, strelec Mystkowski. Največja priložnost pred vrati Jagiellonie pa po spretnem sodelovanju Novakovića in Vršiča v 32. minuti, ob poskusu Vršiča je zadetek z uspešnim posredovanjem preprečil vratar Dragowski. V 35. minuti se je utrgal oblak in ob močnem nalivu je sodnik poslal moštvi v slačilnico, po 15-minutni prekinitvi pa se je igra nadaljevala. Ob vrnitvi na igrišče še obetaven prosti strel z 18 metrov po prekršku nad Vršičem, ob poskusu Novakovića žoga v obrambni zid.

Za drugi polčas sprva osem novih igralcev v našem moštvu (Pihler, Omoregie in Uskoković so dobili priložnost v nadaljevanju), v 54. minuti pa po uspešnem prodoru Tavaresa in podaji do Bajdeta njegov zaključek ob vratnici. Tako kot začetna ekipa je tudi nova enajsterica tekmecev imela visok izkoristek priložnosti in po hitrem protinapadu je bil v 57. minuti natančen Cernych, ki je ob soočenju z Obradovićem zadel z lob udarcem. Zaostanek pa ni vplival na nadaljnjo zagnanost naših nogometašev in v 66. minuti se je ob nadaljevanju napadalnih akcij zatresla mreža Jagiellonie, ob podaji Ahmedija pred gol je žogo čez črto preusmeril Tomasik. Na drugi strani še ena grožnja v 78. minuti, a se je ob udarcu Falona izkazal Obradović in žogo pod prečko izbil v kot. Vztrajnost pa se je obrestovala v 90. minuti, ko je po podaji Tavaresa žogo zabil v mrežo Bajde.


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15