Članek
Pripravljalna tekma št. 4
SK STURM - NK MARIBOR 1:2 (1:1)
Sunny Omoregie
Foto: vidrihmiha.si

29.6. Gralla, pripravljalna tekma. 800 gledalcev. Glavni sodnik: Alexander Harkam. Pomočnika: Gerald Bauernfeind in Martin Hoefler.

NK MARIBOR: Handanović, Pušaver (od 67. Hodžić), Šme (od 67. Mertelj), Šuler, Janža (od 67. Viler), Hotić (od 67. Štor), Ogrinec (od 67. Rahmanović), Pihler (od 67. Kabha), Sallalich (od 67. Bohar), Tavares (od 67. Vršič), Sunny Omoregie (od 46. Novaković). Klop: Cotman, Hodžić, Uskoković, Mertelj, Viler, Kabha, Rahmanović, Vujčić, Vršič, Bohar, Novaković, Štor, Celar. Trener: Darko Milanič.

SK STURM: Gratzei, Koch, Schoissengeyr, Spendlhofer, Lykogiannis, Huspek, Jeggo, Matic, Edomwonyi, Alar, Schmerböck. Igrali so še: Potzmann, Maresic, Horvath, Dobras, Gruber, Stankovic, Lovric, Kienast. Trener: Franco Foda.

Strelci: 0:1 Sallalich (20), 1:1 Matic (43), 1:2 Bohar (77)

Pripravljalna tekma št. 4 pred 800 gledalci v Gralli: tudi tokrat nismo imeli na seznamu kandidatov za nastop Defendija in Palčiča, ki še nista v tekmovalnem ritmu. Zaradi lažjih poškodb pa niso igrali Vrhovec, Bajde in Ahmedi.

Pred polno tribuno so si prvi priložnost priigrali nogometaši Sturma, po protinapadu je v peti minuti Koch prišel do soočenja z vratarjem, a je bil Handanović zmagovalec dvoboja in je odbil v kot. Naša prva obetavna situacija pa je pomenila večjo preizkušnjo za vratarja tekmecev, po vztrajnosti Sallalicha med prodorom z desne strani in po podaji Tavaresa je Ogrinec v 14. minuti dobro po tleh nameril proti levemu kotu, žogi pa je pot v mrežo preprečila vratnica. V 15. minuti iz protinapada nov poskus moštva iz Gradca, Schmerböck pa v dvoboja ena na ena v kazenskem prostoru mimo leve vratnice. V 20. minuti pa: vodstvo. Po mojstrski potezi Sallalicha, ki je po podaji Tavaresa popeljal žogo do roba kazenskega prostora in z natančno odmerjenim udarcem zabil žogo v levi zgornji kot. Igra se je nadaljevala ob nadzoru dogajanj ekipe v vijoličastem, do napake v 43. minuti, kar so nogometaši Sturma izkoristili za izenačenje. Tudi s pomočjo sreče, saj je žoga ob udarcu Matica z 18 metrov ob poskusu obrambnega bloka spremenila smer in končala za Handanovićevim hrbtom. Tik pred koncem prvega polčasa je Omoregie ušel branilcem, vendar mu ni uspelo priti do zaključnega udarca.

Ob polčasu tokrat le ena menjava v našem moštvu, vstopil je Novaković in v 49. minuti skušal z lob udarcem presenetiti vratarja, vendar je naciljal čez prečko. Na drugi strani pa je poskus Dobrasa v 53. minuti zadel zunanji del mreže. Hotićev udarec z 20 metrov minuto pozneje pa je z nekaj težavami ukrotil vratar Gratzei. Po naslednjih osmih menjavah je Darko Milanič posegel v 67. minuti, minuto pozneje pa je Novaković po podaji Rahmanovića prišel do soočenja z vratarjem, a se mu ni izšlo z natančnim zaključkom. V 77. minuti pa se je znova zatresla mreža Sturma, tokrat je za spretno asistenco poskrbel Luka Štor, ki je podal za hrbet branilcem, Bohar pa je po pravočasnem vtekanju poslal žogo čez golovo črto. Nogometaši Sturma so v končnici zapretili še dvakrat. V 89. minuti je žoga po udarcu Stankovića zletela mimo vratnice, tik pred zadnjim sodniškim žvižgom pa je Handanović z izjemnim posredovanjem Stankoviću preprečil veselje ob udarcu proti levemu zgornjemu kotu.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15