Članek
Pripravljalna tekma v Odrancih
NK MARIBOR - VARDAR 2:1 (1:0)
Dino Hotić
Foto: vidrihmiha.si
3.7.2016 Odranci, pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Bojan Mertik. Pomočnika: Štefan Kepe in Eric Herženjak.

NK MARIBOR: Obradović (od 46. Cotman), Hodžić, Mertelj, Šuler, Janža, Kabha (od 62. Šme), Pihler (od 46. Rahmanović), Hotić (od 74. Bohar), Tavares (od 62. Vršič), Sallalich (od 46. Bajde), Novaković (od 74. Sunny Omoregie). Klop: Cotman, Pušaver, Šme, Uskoković, Viler, Ogrinec, Rahmanović, Vujčić, Vršič, Bohar, Bajde, Sunny Omoregie, Štor, Celar. Trener: Darko Milanič. 

VARDAR: Pačovski, Glišić, Grnčarov, Mijušković, Kojašević, Gligorov, Spirovski, Hambardjumjan, Juan Felipe, Grozdanovski, Obregon. Igrali so še: Nikolov, Brdarovski, Novak, Velkovski, Asani, Ljamčevski, Jonathan Balotelli, Popov, Bersegyan, Petkovski. Trener: Goce Sedloski.

Strelci: 1:0 Šuler (45), 2:0 Tavares (60), 2:1 Juan Felipe (78)

Po zmagi proti Sturmu in treningih v domačem okolju je bilo nedeljsko popoldne namenjeno naslednji pripravljalni tekmi. Ekipa se je odpravila v Odrance na novo preizkušnjo, tokrat proti prvaku Makedonije. Vrhovec in Ahmedi še nista bila nared za nastop, prav tako kot Defendi, Palčič in Rajčević, je pa se danes znova na seznam kandidatov vrnil Bajde.

Prvi je bil na preizkušnji vratar tekmecev, po udarcu Novakovića v 9. minuti z 20 metrov je Pačovski ukrotil žogo. Dvoboj je že imel precej značilnosti tekmovalnosti, ob iskanju poti do mreže je bilo treba izkoristiti vsako priložnost. Po kotu v 31. minuti dvojni poskus z glavo, najprej Šuler in nato Novaković, ni se izšlo z natančnejšim zaključkom. Vardar prvič do udarca v okvir vrat v 39. minuti, z razdalje je ciljal Spirovski, brez resnejših težav za Obradovića. V 41. minuti pa je Spirovski poskrbel za najnevarnejšo situacijo, prišel je do soočenja z našim vratarjem in zadel prečko. Naš naslednji zaključek pa je prinesel vodstvo, tik pred zadnjim sodniškim žvižgom. Kot je izvajal Pihler, v kazenskem prostoru je Mertelj podal v sredino, Šuler pa pred golom z glavo usmeril žogo v mrežo.

V nadaljevanje tekme s tremi novimi igralci, vstopili so Cotman, Rahmanović in Bajde, takoj v prvi minuti drugega polčasa pa smo imeli priložnost za povišanje vodstva. Po spretnem poskusu Tavaresa z 20 metrov je vratar Pačovski izbil žogo pod prečko v kot. Makedonski vratar je preprečil drugi zadetek tudi ob udarcu Hotića v 59. minuti, ko je ob posredovanju uspel odbiti žogo v vratnico, ob naslednji akciji našega moštva pa je moral po žogo v mrežo. Janža je v 60. minuti z leve strani podal po tleh na rob kazenskega prostora, Tavares pa s takojšnjim udarcem poslal žogo v desni spodnji kot. Onemogočali smo vmesne napade nogometašev iz Skopja, nato pa jim je v 78. minuti prosti strel prinesel zmanjšanje zaostanka. Z natančnim udarcem je zadel Brazilec Juan Felipe.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15