Članek
Pripravljalna tekma v Kidričevem
NK MARIBOR - ASTRA GIURGIU 1:1 (0:1)
Foto: vidrihmiha.si
6.7.2016 Kidričevo, pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Niko Mihelič. Pomočnika: Aleš Skok in Boštjan Bezjak.

NK MARIBOR: Handanović, Hodžić, Mertelj, Šuler, Janža, Kabha, Pihler (od 75. Rahmanović), Hotić, Tavares (od 75. Vršič), Bohar (od 81. Vujčić), Novaković (od 75. Sunny Omoregie). Klop: Irgolič, Pušaver, Šme, Uskoković, Viler, Ogrinec, Rahmanović, Vujčić, Lorbek, Vršič, Bajde, Dodlek, Karničnik, Sunny Omoregie, Celar. Trener: Darko Milanič.

ASTRA GIURGIU: Lung, Geraldo Alves, Vangjeli, Junior Morais, Daniel Cristian Oros, Lovin, Boldrin, Boudjemaa, Ionita, Filipe Teixeira, Amorim. Igrali so še: Gavrilas, Seto, Florea, Romario Moise, Boubakar Mansaly, Stan, Balaure, Gheorghe. Trener: Marius Sumudica.

Strelca: 0:1 Junior Morais (9), 1:1 Kabha (48)

Tekma št. 6 v pripravljalnem obdobju, prvič v Kidričevem. Naši današnji nasprotniki so bili prvaki Romunije, Astra Giurgiu začenja evropsko tekmovanje v 3. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Na seznamu kandidatov za današnji nastop smo imeli 26 igralcev, pridruženi so bili tudi iz ekipe B Sven Dodlek, Nik Lorbek in Žan Karničnik. Preventivno sta tekmo zaradi lažjih poškodb izpustila Sintayehu Sallalich in Blaž Vrhovec. Še vedno pa niso nared za nastop Rodrigo Defendi, Valon Ahmedi, Matej Palčič in Aleksander Rajčević.

Prvič žoga v okvir romunskih vrat, ob poskusu Pihlerja v 3. minuti vratar Lung na pravem mestu. Na drugi strani pa je prva akcija prinesla vodstvo, v 9. minuti je Brazilec Junior Morais z izjemnim udarcem poslal žogo v levi zgornji kot. Ob pobudi naše ekipe smo do 10. minute že izvajali šest kotov in takoj imeli priložnost za izenačenje, vendar je Tavares po podaji Hodžića zadel obrambni blok, žogi je pot proti mreži preprečil prav strelec za 0:1. Obetavne situacije pred vrati Astre nismo izkoristili niti v 30. minuti, po globinski podaji Pihlerja se Tavares ni odločil za udarec, ampak za podajo do Boharja, ki pa ni bil natančen. Romanski prvaki so naslednjič zapretili v 31. minuti iz prostega strela, Lovin je poslal žogo ob vratnici.

Darko Milanič ni posegel po menjavah, začetek drugega polčasa pa je zaznamovala mojstrovina za izenačenje. Kabha je v 48. minuti med redko videnim samostojnim prodorom preigral štiri nogometaše Astre in poskrbel še za natančen zaključek. Brez sprememb v ekipi smo danes igrali do 75. minute, vmes pa v 70. ob dobri igri zapretili še enkrat, ko si je Hotić priboril položaj za udarec, a je žogo usmeril ob vratnici. Tekmeci so iskali pot do mreže še v 79. minuti, ko je poskušal Florea, vendar brez konkretnejšega zaključka. Dve minuti pozneje dvomljiva situacija v romunskem kazenskem prostoru, ko je Janža poslal predložek z leve strani, Junior Morais je vrnil žogo vratarju, toda ob protestih, da je šlo za igranje z roko, sodnik ni pokazal na belo točko.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15