Članek
UEFA Europa League, 2. krog kvalifikacij, prva tekma
NK MARIBOR - PFC LEVSKI SOFIA 0:0
Milivoje Novaković v prvi evropski tekmi sezone 2016/17
Foto: vidrihmiha.si
14.7.2016 Maribor, stadion Ljudski vrt. UEFA Europa League, 2. krog kvalifikacij, prva tekma. 7345 gledalcev. Glavni sodnik: Pavel Cristian Balaj. Pomočnika: Mihai Ovidiu Artene in Cristian Mircea Orbulet. Četrti sodnik: Adrian Comanescu (vsi Romunija). Delegat: Arturs Gaidels (Latvija). Kontrolor sojenja: Shmuel Shteif (Izrael).

NK MARIBOR: Handanović, Hodžić, Šme, Šuler, Janža, Kabha, Vrhovec (od 46. Vršič), Hotić, Tavares, Sallalich (od 46. Bajde), Novaković (od 75. Omoregie). Klop: Obradović, Viler, Mertelj, Pihler, Vršič, Bajde, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.

PFC LEVSKI SOFIA: Jorgačević, S. Aleksandrov, Pirgov, A. Aleksandrov, Minev, De Nooijer, Kostadinov, Prochazka, Narh, Anete (od 85. Orachev), Hristov (od 70. Adeniji). Klop: Čvorović, Orachev, Naydenov, Kraev, Adeniji, Sandberg, Ivanov. Trener: Ljupko Petrović.

Rumeni karton: Hristov (31.), Kostadinov (35.), Jorgačević (65.)

In se začenja... Otvoritev sezone v Ljudskem vrtu, s prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za UEFA Europa League. Po poškodbah še niso nared za nastop Defendi, Palčič in Ahmedi, prav tako Rajčević, ki še ga čaka dolgo okrevanje. Začetek ob 20.00.

Potek tekme:
1' - V novo evropsko sezono z našim prvim napadom, gremo Maribor!
2' - Po prodoru Novakovića s strani prvi kot za Maribor, iz katerega smo nevarno zapretili. Po predložku je Tavares odlično podal pred gostujoča vrata, a so branilci Levskega žogo še uspeli izbiti daleč v polje.
14' - Z razdalje so prvič zapretili tudi gostje, a je strel De Nooijera zletel visoko preko vrat Handanovića.
21' - Izjemno obetavno akcijo Novakovića, Tavaresa in Hotića je z roba kazenskega prostora zaključil slednji, a je bil nekoliko nenatančen.
23' - Podajo Sallalicha je bolgarski kapetan Minev nespretno preusmeril proti svojim vratom, vendar je vratar Jorgačević žogo zanesljivo ujel.
25' - Izjemna podaja Novakovića proti Tavaresu, ki je stekel pred vrata Jorgačevića, gostujoči branilec pa mu je še v zadnjem trenutku žogo izbil in preprečil zaključek.
28' - Anete je zapretil z roba kazenskega prostora, Hanadanović pa je njegov poskus brez težav zaustavil.
30' - Tokrat se je do udarca dokopal Hotić, žoge pa na robu kazenskega prostora ni najbolje zadel, tako da Jorgačević ni imel pretirano težkega dela.
45' - Za konec prvega polčasa še poskus Levskega. S precej težkega položaja se je za udarec odločil Narh, njegov udarec pa je končal v Handanovićevem naročju.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' - Dvojna menjava v našem moštvu. V slačilnici sta ostala Sallalich in Vrhovec, nadomestila sta ju Vršič in Bajde.
56' - Bajde je lepo podal na drugo stran do Tavaresa, ki pa ni bil uspešen, njegov zaključek je končal nad gostujočimi vrati.
65' - Gostujoči vratar Jorgačević si je prislužil rumeni karton zaradi zavlačevanja.
66' - Pritisk naših nogometašev, Hodžić je z desne strani podal v kazenski prostor Levskega, vratar Jorgačević pa je v paradi žogo izbil izpred svojih vrat.
68' - Hotič je s prsmi žogo odložil do Tavaresa, ki je po samostojnem prodoru sprožil s kakšnih dvajsetih metrov, vratar Bolgarov pa je bil na mestu.
75' - Še tretji odziv z naše klopi, Omoregie je v konici napada zamenjal Novakovića.
77' - Po podaji Tavaresa je Kabha sprožil s kakšnih petindvajsetih metrov, žal pa je žogo slabo zadel.
78' - Prva nevarnejša priložnost gostov, potem ko Šme ni bil uspešen pri posredovanju, Handanović pa je z imenitno obrambo preprečil veselje Adenijija.
81' - Oči so bile znova uprte v Adenijija, ki pa je iz obrata slabo zaključil.
82' - Trese se prečka bolgarskih vrat... Potem ko je iz kota podal Hotić, je Tavares bil višji v skoku od gostujoče obrambe in po udarcu z glavo zatresel okvir vrat.
90' - Še štiri minute sodniškega podaljška, še napadamo v želji po morebitni zmagi.
90+2' - Bajde z razdalje, gostujoči vratar je ukrotil žogo.
90+3' - Adeniji je poslal predložek pred naša vrata, Kostadinov pa je žogo spretno preusmeril ob desni vratnici Handanovićevih vrat.

KONEC TEKME

Povratni dvoboj bo 21.7. v Sofiji.
11.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
23
Olimpija
19
Luka Koper
18
Bravo
17
Maribor
14
DNŠ Mura
13
Aluminij
10
Domžale
8
Radomlje
8
Rogaška
8