Članek
Vrnitev 20-letnega napadalca
LUKA ZAHOVIĆ ZNOVA V VIJOLIČASTEM
Vrnitev 20-letnega napadalca in strelca 17. golov za NK Maribor
Foto: vidrihmiha.si
Novo poglavje prestopnega roka: po ureditvi vseh zadev lahko potrdimo, da imamo novega člana za nadaljevanje sezone. Znan obraz, ki ga ni treba posebej predstavljati: v statusu posojenega igralca se je v Ljudski vrt vrnil Luka Zahović.

Po sezoni na Nizozemskem, pri Heerenveenu, dvajsetletni napadalec začenja novo zgodbo v vijoličastem. Ob odhodu lansko poletje je bil njegov izkupiček 60 tekem, 17 golov. V prihodnjih mesecih pa želi redni član mlade slovenske reprezentance z novim motivom povečati izkupiček in sodelovati pri novih uspehih v znanem okolju.

Ob začetku novega izziva je dejal: “Vrnil sem se leto starejši, bogatejši za nove, dragocene izkušnje z Nizozemske. Zahvaljujem se vsem v Heerenveenu za skupno delo, zdaj pa sem povsem osredotočen na obveznosti v vijoličastem. Komaj čakam, da stopim na igrišče in se pridružim soigralcem. Večino poznam že od prej, vem vse o ekipi, saj sem redno spremljal vsa dogajanja in si ogledal prenose tekem, ko je to bilo mogoče. Zavedam se, da me čaka novo dokazovanje. Skušal bom prispevati delež k novim uspehom in si želim, da bi ob koncu sezone osvojili obe lovoriki. Da razveselimo navijače, ob tem pa počastimo spomin na tragično preminula Damjana in Zorana ter da bi se nam lahko tudi Ljubo pridružil na zmagovalnem odru. Najprej pa bomo nocoj vsi skupaj stiskali pesti za našo zmago in izločitev Qabale. Upam, da se nam bo izšlo po željah in da bo NK Maribor znova med udeleženci skupinskega dela evropskega tekmovanja.”


 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15