Članek
Pripravljalna tekma proti madžarskemu prvoligašu
NK MARIBOR - HALADAS 0:3 (0:1)
Dejan Mezga med dvobojem v Odrancih
Foto: Drago Wernig
7.10.2016 Odranci. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Bojan Mertik. Pomočnika: Marjan Tompa in Eric Hrženjak.

NK MARIBOR: Obradović (71' Irgolič), Palčič, Šuler (75' Bajrami), Defendi (46' Mertelj), Viler, Vrhovec (75' Vujčić), Mezga, Bohar (11' Sallalich, od 66' Janža), Vršič (65' Ahmedi), Sunny Omoregie, Tavares (75' Štor). Klop: Irgolič, Bajrami, Janža, Mertelj, Vujčić, Sallalich, Ahmedi, Štor. Trener: Darko Milanič.

SZOMBATHELYI HALADAS FC: Rosza, Schimmer, Toth, Racz, Jagodics, Nemeth, Wils, Gaal, Iszlai, Williams, Bonnjak. Igrali so še: Gyurjan, Angyal, Kovacs, Overgoor, Dombi, Hidvegi, Halmosi, Kiss, Szoke. Trener: Geza Meszoly.

Strelci: 0:1 Gaal (13), 0:2 Dombi (74), 0:3 Racz (80)

Iz Ljudskega vrta v Odrance. Po nizu treningov je bila za petkovo popoldne predvidena pripravljalna preizkušnja. Proti četrtouvrščenemu madžarskemu prvoligašu smo igrali brez reprezentantov: Milivoje Novaković in Aleks Pihler sta v članski, Denis Šme, Luka Zahović in Dino Hotić v mladi izbrani vrsti, med mlajšimi igralci, ki so že dobili priložnost na tekmah prvega moštva, pa sta Adis Hodžić in Sandi Ogrinec na kvalifikacijskem turnirju selekcije U-19. Aleksander Rajčević se je po uspešnem okrevanju pridružil moštvu pri vadbi s polno obremenitvijo, vendar še ni nared za nastop. Jasmin Handanović je dobil prosto, Marwan Kabha manjkal zaradi poškodbe, na 19-članskem seznamu za test v Odrancih pa sta bila tudi dva mladinca, Luka Štor in Medin Bajrami.

Madžarski vratar je bil prvi na preizkušnji v 7. minuti, ko je z nekaj težavami žogo po spremenjeni smeri ob podaji Vilerja in posredovanju branilca Schimmerja odbil v kot. Potem pa dva dogodka, ki sta vplivala na nadaljnji potek. V 11. minuti je moral z igrišča Bohar, ki je po dvoboju na polovici igrišča tekmecev obležal na tleh. Ko smo bili z igralcem manj, pa so madžarski nogometaši povedli. Prosti strel je mojstrsko izvedel Gaal in poslal žogo v zgornji levi kot. Poškodovanega Boharja je zamenjal Sallalich, ki je kot naslednji iskal pot do mreže, vendar z udarcem v 25. minuti ni bil natančen. Ob predložku Vilerja v kazenski prostor pa Sunny ni uspel preusmeriti žoge proti vratom.

Za drugi polčas najprej menjava na štoperskem položaju, Mertelj namesto Defendija. Ostali smo podjetnejša ekipa, še z več zaključki in dvakrat zapored je moral posredovati Rosza, obakrat po udarcih z glavo. V 53. minuti po poskusu Tavaresa, nekoliko težje pa je ukrotil žogo dve minuti pozneje, ko jo je usmeril Šuler. Nato Sunny ni bil dovolj natančen, Mezga pa je v 62. minuti z 20 metrov usmeril žogo mimo leve vratnice. Priložnosti naše ekipe so ostale neizkoriščene, na drugi strani pa so bili tekmeci učinkovitejši v končnici. Irgolič je po vstopu v igro ustavil poskus Williamsa v 73. minuti, toda v naslednji akciji je po uspešni dvojni podaji zadel Dombi. Iz protinapada so nogometaši Haladasa dosegli še tretji gol, ko je v kazenskem prostoru v desni kot nameril Racz.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15