Članek
Pripravljalna tekma v Ljudskem vrtu
NK MARIBOR - INTER (ZAPREŠIĆ) 0:1 (0:0)
Blaž Vrhovec med zračnim dvobojem
Foto: vidrihmiha.si
11.11.2016 Ljudski vrt, pripravljalna tekma. Sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Bojan Šinkovec in Vidko Karmel (vsi Maribor).

NK MARIBOR: Handanović (46' Obradović), Šme, Rajčević (74' Sallalich), Šuler (46' Kabha), Viler (46' Janža), Vrhovec (80' Vujčić), Mertelj, Bohar (46' Hotić), Vršič (61' Ahmedi), Tavares (61' Sunny Omoregie), Zahović. Klop: Obradović, Janža, Kabha, Vujčić, Ahmedi, Sallalich, Hotić, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.

INTER ZAPREŠIĆ: Mrmić, Mesfin, Filipović, Komorski, Mazalović, Šarić, Blažević, Puljić, Polizzi, Kolar, Čeliković. Igrali so še: Madžar, Hanžek, Zulim, Šoljić, Brlečić, Mamut, Begić, Bosec, Altiparmakovski, Martinac. Trener: Samir Toplak.

Strelec: 0:1 Mamut (83)

Pripravljalna preizkušnja med reprezentančnim premorom: v petkovem popoldnevu v Ljudskem vrtu proti petouvrščenemu hrvaškemu prvoligašu. Novaković in Pihler sta z reprezentanco na Malti, Defendi in Palčič na seznamu poškodovanih, Mezga pa je v dvoboju z moštvom iz Zaprešića manjkal zaradi bolezni. Začetek ob 14:15, s 15-minutnim zamikom zaradi poznejšega prihoda gostujočega moštva.

Nogometaši Interja so med dinamičnim dvobojem prvi zapretili, Puljić je v 7. minuti poslal žogo ob vratnici. Med našimi napadi pa je gostujoči vratar  z uspešnim posredovanjem ustavil poskus Tavaresa v 16. minuti, končalo se je s kotom. Ob spretni akciji z globinsko podajo Vršiča proti Zahovića pa je v 27. minuti vratar Mrmić uspel priti do žoge pred našim napadalcem. Naš vratar je bil na preizkušnji v 34. minuti, ko je ukrotil udarec Blaževića z roba kazenskega prostora. Boharju dve minuti pozneje ni uspel lob udarec, Tavares pa je v 40. minuti zatresel mrežo, vendar iz ofsajda.

Med odmorom štiri menjave v našem moštvu, prva obetavnejša situacija v drugem polčasu pa v 49. minuti, ko je Zulim z 18 metrov usmeril žogo mimo vratnice. Naslednji poskus je bil Hotićev, v okvir vrat, a je gostujoči vratar v 57. minuti preprečil njegovo namero. V nadaljevanju smo ostali ekipa s pobudo, a se ni izšlo pri napadalnih akcijah. Gostje pa so izkoristili hiter protinapad in po predložku Zulima je Mamut z glavo poslal žogo v mrežo. Po dobljenem zadetku še tri priložnosti za izenačenje, toda mreža gostov je ostala nedotaknjena. Najprej je Šme v 87. minuti po predložku Hotića z glavo usmeril žogo čez prečko, v 89. je vratar Madžar ustavil poskus Hotića, tik pred zadnjim sodniškim žvižgom pa ni bil natančen Ahmedi.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15