Članek
kraj
datum
10.12.2016
stadion
Športni park Domžale
sodnik
Ponis Roberto
gledalcev
1.700
3:2
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Domžale
NK Maribor
1
Milić Dejan
4
Vetrih Amedej
10
Vuk Slobodan
11
Matjašič Jure
15
Jan Repas
25
Blažič Miha
27
Dobrovoljc Gaber
29
Balkovec Jure
33
Rom Matija
77
Marko Alvir
90
Husmani Zeni
33
Jasmin Handanović
3
Erik Janža
4
Marko Šuler
5
Blaž Vrhovec
6
Aleks Pihler
8
Sintayehu Sallalich
9
Marcos Magno Morales Tavares
22
Dare Vršič
35
Rodrigo Defendi
44
Denis Šme
90
Luka Zahović
 
Na zadnji letošnji tekmi končana serija neporaženosti
DOMŽALE - NK MARIBOR 3:2 (2:2)
Foto: Drago Wernig
10.12.2016 Domžale, športni park. Prva Liga Telekom Slovenije, 21. krog. 1500 gledalcev. Glavni sodnik: Roberto Ponis (Koper). Pomočnika: Matej Žunič (Kranj) in Manuel Vidali (Gračišče). Četrti sodnik: Rafael Ajdovec. Dodatna sodnika za goloma: Nejc Kajtazović in Andrej Žnidaršič (vsi Kranj). Delegat: Jože Tomšič (Ljubljana).

DOMŽALE: Milić, Rom, Dobrovoljc, Blažič, Balkovec, Husmani, Vetrih, Repas (90+2' Halilović), Matjašič (75' Majer), Alvir, Vuk (88' Bratanović). Klop: Golubović, Halilović, Žužek, Majer, Žinko, Bratanović, Mance. Trener: Simon Rožman.

NK MARIBOR: Handanović, Šme, Šuler, Defendi, Janža, Vrhovec (77' Sunny Omoregie), Pihler (69' Mertelj), Sallalich, Vršič, Zahović, Tavares (69' Hotić). Klop: Obradović, Rajčević, Mertelj, Viler, Hotić, Ogrinec, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič. 

Strelci: 0:1 Zahović (6, 11m), 1:1 Vetrih (11), 2:1 Blažič (32), 2:2 Zahović (43), 3:2 Vetrih (74)

Rumeni karton: Pihler (38), Vrhovec (59), Šme (61), Šuler (90+3)

Zadnjih letošnjih 90 minut. Viroza je v začetku tedna razredčila vrste, a so vsi okrevali do tekme. Manjkajo kaznovani Kabha (štirje rumeni kartoni) in poškodovani Novaković, Bohar, Palčič, Mezga ter Ahmedi. Začetek dvoboja v domžalskem športnem parku ob 16:55.

Od minute do minute
1' - dvoboj v hladnem sobotnem večeru se začenja z napadom našega moštva
5' - enajstmetrovka za Maribor! Ob predložku v kazenski prostor žoga do Zahovića, ki ga je Dobrovoljc po vmesnem padcu ustavil s prekrškom in sodnik je brez obotavljanja pokazal na belo točko.

0:1 ZAHOVIĆ (6, 11M)
Gooool! Luka Zahović je prevzel vlogo izvajalca in natančno zabil žogo v mrežo z udarcem v levi kot! To je že njegov gol št. 9 v letošnjem prvenstvu, med strelce pa se je vpisal še na četrti zaporedni tekmi.

11' - po prekršku Sallalicha nad Alvirjem prosti strel za Domžale z 20 metrov, izvajal ga je Balkovec in žoga je v obrambnem zidu zadela Sallalicha ter se odbila v kot

1:1 Vetrih (11)
Po kotu pa kratka kombinacija na robu kazenskega prostora in po predložku pred gol je Vetrih z glavo usmeril žogo v desni zgornji kot za hitro izenačenje. Jasmin Handanović je premagan po 645 minutah...

20' - po razburljivem začetku smo pripravili obetavno akcijo, z desne strani je podal Sallalich nazaj na rob kazenskega prostora, kjer pa Pihler ni uspel priti do želenega zaključka

2:1 Blažič (32)
Preobrat za veselje med domačimi navijači. Najprej je ob udarcu Repasa Handanović uspel preprečiti žogi pot v mrežo, vendar se je odbila na desno stran, kjer jo je ob vratnici potisnil čez golovo črto Blažič.

37' - po dvoboju na sredini igrišča je obležal Vrhovec, po zdravniški oskrbi se je vrnil na igrišče
38' - rumeni karton Pihler, zaradi prekrška ob desni stranski črti

2:2 ZAHOVIĆ (43)
Gooool! Luka Zahović je zabil svoj gol št. 10 v letošnjem prvenstvu na prav poseben način: za čisto desetko. Akcijo je začel Vršič z dolgo podajo na desno stran, tam je Šme poslal predložek v kazenski prostor, nato pa mojstrski zaključek našega prvega strelca sezone, ko je z izjemnim dotikom žogo od prečke zabil v mrežo.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' - nadaljevanje tekme v nespremenjeni enajsterici
59' - rumeni karton Vrhovec, zaradi prekrška na sredini igrišča
61' - enajstmetrovka za Domžale! Matjašič je v kazenskem prostoru zadel Šmeja, vendar v nogo, sodniki pa so označili igranje z roko in pokazali na belo točko, Šme pa je dobil še rumeni karton... K žogi je pristopil Vuk, ciljal proti levemu spodnjemu kotu, toda tja je poletel Handanović in z mojstrskim posredovanjem odbil žogo
64' - še en domžalski poskus, tokrat Husmanija z razdalje pod prečko, Handanović je odbil v kot
69' - dvojna menjava v naših vrstah za novo energijo v končnici, Mertelj namesto Pihlerja in Hotić namesto Tavaresa

3:2 Vetrih (74)
Novo vodstvo Domžalčanov. Po akciji, ko je najprej Janža obležal v kazenskem prostoru, potem ko ga je zadela žoga, igra se je nadaljevala, Repas je podal v sredino, kjer je Vuk po udarcu z glavo zadel prečko, žoga se je odbila pred golovo črto, kjer je bil najhitrejši Vetrih in jo poslal v mrežo.

77' - še menjava št. 3, Sunny namesto Vrhovca
79' - priložnost za gostitelje po hitri akciji in preigravanju Vuka, po njeovi podaji do udarca Majer, ciljal je levi spodnji kot, žogo pa je pred golovo črto izbil Šme
81' - prosti strel za našo ekipo z leve strani, po predložku Vršiča najvišji v skoku Sunny, ni bil natančen
83' - obetavna situacija zdaj za Vuka, ki je iz bližine žogo poslal čez gol
86' - igranje z roko v domačem kazenskem prostoru, toda brez enajstmetrovke... Defendi je skušal preigrati Balkovca, ki ga je žoga zadela v roko, sodniki pa se tokrat niso oglasili...
90' - tri minute sodniškega podaljška
90+3' - rumeni karton Šuler, zaradi prekrška, po prostem strelu pa je Majer poslal žogo čez prečko

KONEC TEKME

22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15