Članek
Prva pripravljalna preizkušnja v 2017
NK NAFTA - NK MARIBOR 1:2 (1:1)
Damjan Bohar je v 68. minuti poskrbel za končni rezultat
Foto: Drago Wernig
18.1.2017 Lendava, igrišče 2. OŠ Lendava, umetna trava. Glavni sodnik: Hozjan. Pomočnika: Herženjak in Horvat.

NK MARIBOR – prvi polčas: Irgolič, Palčič, Šuler, Defendi, Uskoković, Kabha, Pihler, Sallalich, Vršič, Tavares, Novaković. Drugi polčas: Irgolič, Vujčić, Mertelj, Rajčević, Hotić, Vrhovec, Ogrinec, Mezga, Bohar, Ahmedi, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.

NAFTA: Valentič, Stošić, Šeruga, Dodlek, Novinić, Voroš, Malešević, Vinko, Ilić, Marciuš, Roginič. Igrali so še: Lorinc, Zagorec, Panić, Zeljko, Monjac, Vida, Horvat, Magdič, Kiraly. Trener: Slobodan Đurić.

Strelci: 1:0 Marciuš (15), 1:1 Vršič (32), 1:2 Bohar (68)

Ritem treningov je prekinjen s prvo tekmovalno preizkušnjo. Iz Moravskih Toplic v Lendavo, na premiero v letu 2017. Po uspešno opravljenem dosedanjem delu je bil čas za prvo tekmo, pri uvodni delitvi minutaže pa še niso sodelovali vsi igralci. Manjkali so Luka Zahović, ki je moral danes dopoldne zapustiti pripravljalno bazo zaradi povišane telesne temperature, Denis Šme in Mitja Viler pa imata lažje težave z vnetjem tetive oz. palca na nogi, a bosta po izpuščeni tekmi lahko nadaljevala z aktivnostmi.

Med privajanjem na igralni del so Lendavčani boljše začeli in povedli v 15. minuti, ko je Marciuš po podaji Roginiča prišel do soočenja z mladim vratarjem Ninom Irgoličem ter natančno zadel. Po dobljenem golu pa druga polovica prvega polčasa v znamenju napadov naše ekipe. Najprej je bil Tavares ustavljen s pravočasnim blokom v 30. minuti, v 31. je pri poskusu Novakovića po tleh vratar tekmecev žogo odbil z nogo, minuto pozneje pa se je zatresla Naftina mreža. Začetnik akcije Šuler z dolgo podajo v kazenski prostor, Tavares je spretno preusmeril žogo do Vršiča, ki je poskrbel za izenačenje. Do odmora in menjave ekip pa smo imeli še dve obetavni situaciji, a Pihler ob poskusu lob udarca ni uspel premagati vratarja Valentiča, ki se je minuto pozneje ob udarcu Novakovića z glavo toliko dotaknil žoge, da jo je preusmeril v prečko.

V drugem polčasu v našem moštvu novih 10 nogometašev, vseh 90 minut pa je med vratnicama ostal Irgolič. V hladnem večeru smo videli še nekaj dobro izpeljanih akcij, med katerimi je nekajkrat zmanjkalo natančnosti. Najprej Mezgi, ko je v 53. minuti usmeril žogo ob vratnici. Nato Ogrincu v 61. minuti ob poskusu z razdalje, ko je bil uspešnejši vratar Valentič. Naslednji pa je bil učinkovitejši: Bohar je v 68. minuti po odvzemu žoge spretno zaključil napad z natančno odmerjenim udarcem v levi spodnji kot.

Ekipa nadaljuje delovni program v Moravskih Toplicah še v četrtek in petek, po sobotnem dvoboju z moštvom ZTE Zalaegerszeg pa se vrača domov.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15