Članek
Test št. 2 v Zalaegerszegu
ZTE - MARIBOR 1:3 (1:1)
Foto: Drago Wernig
21.1.2017 Zalaegerszeg, nogometni center ZTE, igrišče z umetno travo. Pripravljalna tekma. Sodnik: David Lapath. Pomočnika: Ozskar Leman in Arnold Kepe.

ZTE: Szappanos, Deutsch, Forgacs, Bobal, Patvaros, Babati, Jakab, Polenyi, Kroner, Vegh, Bedi. Igrali so še: Fadgyas, Fujsz, Agoston, Gottfried, Angyal, Ekker, Nemeth, Nagy. Trener: Sandor Csato.

NK MARIBOR - prvi polčas: Obradović, Palčič, Šuler, Rajčević, Viler, Vrhovec, Pihler, Bohar, Hotić, Ahmedi, Sunny Omoregie. Drugi polčas: Obradović, Šme, Mertelj, Defendi, Uskoković, Kabha, Sallalich, Ogrinec, Vršič, Moravac (od 70. Vujčić), Štor. Trener: Darko Milanič.

Strelci: 1:0 Vegh (4), 1:1 Sunny Omoregie (16), 1:2 Štor (70), 1:3 Sallalich (87)

Ob zaključku priprav v Moravskih Toplicah skok na Madžarsko, na drugo pripravljalno tekmo v tem obdobju. V Zalaegerszegu je bil naš nasprotnik madžarski drugoligaš ZTE.

Najprej je Babati že v 3. minuti prišel do soočenja z Obradovićem, vendar je žogo poslal v zunanji del mreže. V naslednji akciji pa so bili gostitelji učinkovitejši, ob podaji v kazenski prostor je Vegh poslal žogo čez našega vratarja in zadel za hitro vodstvo. Po prejetem golu več kombinatornosti s strani naše ekipe in izenačenje v 16. minuti. Dvakrat zapored je poskušal Hotić, obakrat je bil blokiran, toda žogo smo ohranili v posesti in zatresli mrežo. Odbila se je do Sunnyja, ki mu vratar Szappanos kljub posredovanju ni uspel preprečiti učinkovitega zaključka. Med preostalimi napadalnimi akcijami pa je bil najbližji cilju Hotić ob udarcu z roba kazenskega prostora, ko je žogo usmeril ob vratnici.

Za drugi polčas deset novih igralcev in nova koristna spoznanja. Lokalni sodnik v 48. minuti ni označil igranja z roko v domačem kazenskem prostoru in dosodil enajstmetrovke, a to ni vplivalo na nadaljnji razplet. Z zbranostjo in odločnostjo so naši nogometaši izpeljali več obetavnih akcij ter zasluženo zmagali. Napovednik učinkovitega nadaljevanja tekme ob poskusih Štora in Sallalicha, ki sprva nista bila natančna. Štor je v 59. minuti stresel prečko, žoga pa se ni odbila čez golovo črto. Ob naslednjem udarcu pa ni več bilo ovir, po podaji Vršiča je 18-letni napadalec s takojšnjim odzivom premagal madžarskega vratarja. Boljša igra je bila v končnici potrjena še z enim golom, Sallalich je pozorno spremljal dogajanje in ob nezbranem posredovanju domače obrambe s pravočasno potezo ob vratnici spretno potisnil žogo v mrežo.

Ekipa se je po tekmi vrnila domov. Po prosti nedelji se priprave nadaljujejo v ponedeljek v domačem okolju.


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15