Članek
Test št. 3
NK MARIBOR - KAPFENBERGER SV 5:0 (4:0)
Dare Vršič zadel iz igre in z bele točke
Foto: Drago Wernig
24.1.2017 Ljudski vrt, umetna trava. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Vidko Karmel in Marcel Lahović.

NK MARIBOR – prvi polčas: Cotman, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler, Bohar, Vršič, Sallalich, Sunny Omoregie. Drugi polčas: Cotman, Šme, Mertelj, Uskoković, Vujčić, Vrhovec, Ogrinec, Moravac, Hotić, Sunny (od 68. Celar), Novaković. Trener: Darko Milanič.

KAPFENBERGER SV: Nicht, Lakić-Pešić, Bahtic, Flecker, Haas, Sencar, Meusburger, Ritscher, Dos Santos, Seebacher, Santos Sa. Igrali so še: Kicker, Feyrer, Račić, Petrović, Bilic, Felsner, Horvat, Grubesic, Maier, Elosvili. Trener: Abdulah Ibraković.

Strelci: 1:0 Vršič (16), 2:0 Defendi (30), 3:0 Vršič (40, 11m), 4:0 Meusburger (44, avtogol), 5:0 Novaković (60)

Tretja tekma v zimskem pripravljalnem obdobju in tretja zmaga. Po dvobojih v Lendavi in Zalaegerszegu še preizkušnja na igrišču z umetno travo v Ljudskem vrtu, tokrat pa je šlo za "enosmerno" tekmo. S popolno prevlado našega moštva v obračunu s četrtouvrščenim avstrijskim drugoligašem.

Za ogrevanje v 9. minuti poskus Defendija z glavo, žoga ob posredovanju gostujočega branilca ob vratnici in brez dodatne priložnosti zaradi nedosojenega kota. Nato pa revija golov do odhoda na odmor. Za uvod v 16. minuti strelec Vršič, po spretni kombinaciji s Pihlerjem je zadel z natančnim udarcem po tleh v desni spodnji kot. Za 2:0 je Vršič poslal predložek pred gol, ob prvem udarcu Pihlerja je uspel vratar Nicht žogo odbiti, toda le do Defendija, ki je izkoristil priložnost in usmeril žogo v levi kot. Tretji gol je bil doseren iz enajstmetrovke, znova natančno Vršič, potem ko je bil s prekrškom v kazenskem prostoru ustavljen Pihler. Tik pred koncem prvega polčasa pa so gostje zatresli lastno mrežo, ob podaji Vilerja v sredino je Meusburger preusmeril žogo čez golovo črto.

Po devetih menjavah v naših vrstah (na igrišču sta sprva ostala le Cotman in Sunny) pa smo v drugem polčasu ohranili pobudo in tudi zagnanost. Za 5:0 je v 60. minuti poskrbel Novaković, ko si je po podaji Uskokovića z leve strani spretno pripravil položaj za udarec v kazenskem prostoru in iz obrata premagal avstrijskega vratarja. Tekmeci so najresneje ogrozili Cotmana, ki je bil v hladnem vremenu bolj opazovalec dogajanj, v 81. minuti, ko je Flecker nenatančno zaključil dvoboj ena na ena z našim vratarjem. Med iskanjem poti do šestega gola pa je Ogrincu preprečil namero obrambni blok, tako da se je akcija v 89. minuti končala s kotom.

Aktivnosti se nadaljujejo v domačem okolju, v soboto je na sporedu še tekma proti hrvaškemu drugoligašu iz Velike Gorice, v ponedeljek pa se bo ekipa odpravila na osrednji del priprav v Turčiji.
 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15