Članek
Test št. 4
NK MARIBOR - HNK GORICA 4:1 (1:1)
Aleks Pihler med zadnjo preizkušnjo pred potjo v Turčijo
Foto: Drago Wernig
28.1.2017 Ljudski vrt, umetna trava. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Miha Kamplet. Pomočnika: Tomaž Vadlja in Danijel Šobot.

NK MARIBOR – prvi polčas: Handanović, Hodžić, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler, Sallalich, Vršič, Tavares, Celar. Drugi polčas: Handanović, Šme, Mertelj, Rajčević, Uskoković, Vujčić, Ogrinec, Bohar, Hotić, Sunny Omoregie, Novaković. Trener: Darko Milanič.

HNK GORICA: Kahlina, Jančetić, Španja, Maloku, Sumić, Krizmanić, Prskalo, Matoš, Tatar, Serdarušić, Husinec. Igrali so še: Jurić, Puškarić, Čurek, Radoš, Matošević, Muhar, Pejić, Humeljak, Krsnik, Žužul, Sedlaček. Trener: Damir Milinović.

Strelci: 1:0 Tavares (4), 1:1 Tatar (14), 2:1 Novaković (51), 3:1 Hotić (55, 11m), 4:1 Novaković (77)

Četrta pripravljalna preizkušnja, tudi tokrat na igrišču z umetno travo v Ljudskem vrtu. Zaradi lažjih poškodb niso igrali Vrhovec, Palčič, Ahmedi in Štor, Zahović pa po vmesni bolezni še ni nared za igro.

Napovednik zanimive tekme že v začetnih trenutkih. Vodstvo v 4. minuti: podajalec iz prostega strela Vršič, z natančnim udarcem z glavo pa je Tavares usmeril žogo v desni kot. Štiri minute pozneje so mrežo prvič zatresli tudi gostje, vendar iz nedovoljenega položaja, tako da se je Prskalo zaman veselil. So pa nogometaši iz Velike Gorice dosegli namen v 14. minuti, ko je po predložku pred gol Tatar s spretnim odzivom preusmeril žogo čez golovo črto. Živahno dogajanje se je nadaljevalo z nizom akcij našega moštva. Najprej je Vršič z glavo poslal žogo čez prečko, nato je Celarju gol za ponovno vodstvo preprečil z dobrim posredovanjem vratar Kahlina. Hrvaški vratar je ustavil tudi projektil Šulerja z roba kazenskega prostora, Pihler pa je v naslednjem poskusu za nekaj centimetrov zgrešil cilj. Tekmeci so imeli obetavno situacijo še v 25. minuti, Krizmanić je zadel prečko ob poskusu z glavo, v nadaljevanju pa je bila prevlada v vijoličastem potrjena z učinkovitostjo.

Za utrditev zmagovitega niza v 51. minuti povišanje vodstva po akciji, ki jo je pripravil Šme s podajo po tleh v kazenski prostor, zaključil pa z dobro odmerjenim udarcem Novaković. Sunny v naslednjem napadu po podaji Hotića ni uspel preusmeriti žoge proti vratom, smo pa zadeli še tretjič v 55. minuti. Znova Šme v uspešni akciji po desni strani, tokrat s prodorom v kazenski prostor, Sumić ga je ustavil s prekrškom, sodnik pa pokazal na belo točko. Vlogo izvajalca enajstmetrovke je prevzel Hotić in zanesljivo poskrbel za 3:1. Tekmeci niso več uspeli onemogačati napadov naše ekipe in v 77. minuti so gostje še četrtič pobrali žogo iz mreže. Znova je zadel Novaković, tokrat po spretni akciji in prodoru Hotića.

Po četrti odigrani tekmi je zaključeno delovno poglavje št. 3, ekipa pa v ponedeljek odpotuje na osrednji del priprav v Turčijo.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15