Članek
Prva pripravljalna tekma v Turčiji 2 x 60 minut
NK MARIBOR - ARSENAL TULA 1:1 (1:1)
Marcos Tavares med prvo preizkušnjo v Beleku
Foto: Drago Wernig
1.2.2017 Belek, Titanic Deluxe. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Isa Kas. Pomočnika: Bulut Cakar in Ercan Aydin.

NK MARIBOR - prvi polčas: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler, Bohar, Vršič, Tavares, Novaković. Drugi polčas: Obradović, Hodžić, Šme, Rajčević, Uskoković, Vrhovec, Mertelj, Ogrinec, Hotić, Sallalich, Zahović (od 106. Celar). Trener: Darko Milanič.

ARSENAL TULA - prvi polčas: Gabulov, Belyayev, Vergara, Grigalava, Denisov, Berkhamov, Steklov, Kombarov, Gorbatenko, Vlasov, Shevchenko. Drugi polčas: Levashov, Ershov, Rukas, Golub, Hagush, Burmistrov, Rygkov, Aleksander Osipov, Alex Osipov, Rasich. Trener: Sergej Kirjakov. 

Strelca: 0:1 Denisov (3), 1:1 Pihler (43)

Začetek tekmovalnega dela priprav ob turški obali. Naši prvi nasprotniki so bili nogometaši ruskega prvoligaša Arsenala iz Tule, ob specifičnem igralnem času. Dogovorjen je bil test v trajanju 120 minut, da bi trenerja dosegla namen o povečevanju igralne minutaže.

Tekmecem je uspelo priti do vodstva iz prve akcije. Ob predložku z leve strani iz prostega strela je pred golom žogo v našo mrežo v tretji minuti preusmeril Denisov. Med dvobojem, v katerem ni manjkalo nepopustljivih dvobojev, pa hitro dobljen zadetek ni pokvaril vtisa. Z ruske strani je sledil še en obetaven udarec Berkhamova ob vratnici, več ustvarjalnosti pa je v nadaljevanju omogočilo več poskusov naše ekipe. Vršič in Pihler najprej nista bila dovolj natančna, spretno akcijo pa smo uspešno zaključili v 43. minuti. Tavares je opravil pomembno vlogo pri pripravi napada, podal na desno stran do Palčiča, ki je v sredini našel Pihlerja in sledila je njegova učinkovita poteza za 1:1. Imeli pa smo še obetavno situacijo tik pred koncem prvega polčasa, ko je po sodelovanju Tavaresa in Novakovića ciljal Bohar, vendar je vratar Gabulov ukrotil žogo.

Za drugih 60 minut naša nova enajsterica, ki je prav tako imela pobudo in s kombinatornostjo se je prihajalo do nasprotnega kazenskega prostora. V 78. minuti je podaja Sallalicha pred gol bila premočna za Zahovića, šest minut pozneje pa je Ogrinec poslal predložek v sredino in ob poskusu Hotića z glavo se je pri posredovanju ruskega branilca žoga odbila v kot. Najlepša priložnost za naše vodstvo pa v 105. minuti. Podal je Uskoković, Sallalich je ostal neoviran pri udarcu, a je ob soočenju z vratarjem usmeril žogo mimo gola in ostalo je 1:1.

Naslednja tekma bo v soboto, nasprotnik pa BATE Borisov.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15