Članek
Tudi na testu št. 2 v Beleku zelo dober vtis naše ekipe
NK MARIBOR - BATE BORISOV 0:0
Mitja Viler prvič med pripravami vseh 90 minut
Foto: Drago Wernig
4.2.2017 Belek, Cornelia Sport Center. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Rifet Cakir. Pomočnika: Mehmet Olcay in Emre Erdem.

NK MARIBOR: Handanović (od 46. Obradović), Hodžić, Šme, Rajčević, Viler, Vujčić (od 75. Kabha), Mertelj, Ogrinec (od 75. Bohar), Hotić (od 80. Moravac), Zahović (od 75. Štor), Celar (od 46. Bajde). Klop: Obradović, Palčič, Uskoković, Kabha, Bohar, Moravac, Bajde, Štor, Hajrić. Trener: Darko Milanič.

BATE BORISOV: Veremko, Biarozkin, Ivanić, Antsileuski, Zhaunerchyk, Rios, Radzionau, Stasevich, Ostojić, Paliakou, Kendysh. Igrali so še: Scharbitski, Yablonski, Valadzko, Rušević, Pikk, Zhuk, Mukhamedov, Jyhera, Gvilia. Trener: Aleksander Yermakovich. 

Druga pripravljalna preizkušnja. V dosedanjem obdobju najzahtevnejša, tokrat običajnih 2 x 45 minut. Naši tekmeci so bili 13-kratni beloruski prvaki, ki so se že petkrat uvrstili v skupinski del Lige prvakov. Ob delitvi minut so bili v naši začetni enajsterici večinoma igralci, ki so med uvodnim dvobojem dobili priložnost v drugem polčasu. Zaradi poškodb so manjkali Sallalich, Vrhovec in Ahmedi. Pihler je dobil udarec med prvim testom, tako da je preventivno izpustil boj z Belorusi, premor pa je bil namenjen Tavaresu, Novakoviću, Vršiču, Šulerju in Defendiju.

Pred tekmo je prvič med našim bivanjem v Turčiji začelo deževati, niso pa padavine pokvarile igralne površine. Med odločnim začetkom smo prvi ogrozili nasprotna vrata, po kotu je bil v 3. minuti najvišji v skoku Rajčević in žogo usmeril čez prečko. Tudi na drugi strani prvi poskus z glavo, toda Ostojić ni resneje ogrozil Handanovića. Tudi tokrat smo prevzeli pobudo in bili ustvarjalnejša ekipa, z več zaključnimi udarci. Poskus Celarja v 27. minuti je ukrotil vratar, ob podaji Hotića v kazenski prostor pa se je po pravočasnem posredovanju pred Zahovićem končalo s kotom. Po igri v podrejenem položaju je Bate prišel do priložnosti v 35. minuti, po kotu je z glavo natančno nameril Paliakou, vendar je Hodžić izbil žogo pred golovo črto. Zadnji poskus pred odmorom pa je bil Celarjev, ni bil dovolj natančen.

Za drugi polčas najprej dve spremembi - Obradović je zamenjal Handanovića, Bajde pa Celarja. Ostali smo aktivnejši in prvi zapretili, v 53. minuti Mertelj z roba kazenskega prostora po podaji Ogrinca, žoga tik ob vratnici. Obetavno situacijo je v 57. minuti s preigravanjem pripravil Hotić, odločil se je tudi za samostojni zaključek z 18 metrov, vendar poslal žogo čez prečko. Prvaki Belorusije do priložnosti v 62. minuti, ko je najprej Jyhera ciljal pod prečko, Obradović je z uspešnim posredovanjem odbil, v nadaljevanju akcije pa je ob novem poskusu tekmecev Rajčević izbil žogo ob vratnici. V končnici so priložnost dobili še Kabha, Bohar, Štor in Moravac, pri namenu, da bi skušali priti do zmagovitega zadetka, je bil v obetavni akciji Hotić v 79. minuti, ni se izšlo s konkretnejšim zaključkom in ostalo je pri razpletu brez golov.

Naslednja tekma bo v ponedeljek, nasprotnik pa ukrajinsko moštvo Oleksandria.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15