Članek
Test št. 3 v Beleku
NK MARIBOR - FC OLEKSANDRIYA 1:1 (1:1)
Damjan Bohar z izjemnim udarcem zatresel mrežo že v 5. minuti
Foto: Drago Wernig
6.2.2017 Belek, Susesi Sport Center. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Askhat Abdanbaev. Pomočnika: Dmitriy Filonenko in Jevgeniy Belskiy (vsi Kazahstan).

NK MARIBOR: Cotman (od 46. Obradović), Palčič, Šuler (od 61. Hotić), Defendi, Uskoković, Kabha, Pihler, Bohar, Vršič (od 76. Viler), Tavares (od 76. Zahović), Novaković (od 76. Hajrić). Klop: Obradović, Hodžić, Šme, Rajčević, Viler, Mertelj, Vujčić, Ogrinec, Hotić, Zahović, Hajrić. Trener: Darko Milanič.

FC OLEKSANDRIYA: Novak, Shendrik, Tsurikov, Basov, Zaporozhan, Starenkiy, Hrytsuk, Dubajić, Ohyria, Habovda, Chanturashvili. Igrali so še: Leonov, Hitchenko, Rudik, Chornii, Chebotaev, Kozak, Ponomar, Shkinder. Trener: Volodymir Sharan.

Strelca: 1:0 Bohar (5), 1:1 Uskoković (15, avtogol)

Test št. 3. Tokrat proti četrtouvrščeni ekipi ukrajinskega prvenstva in prvič v športnem centru, v katerem opravljamo vse treninge med bivanjem v turški pripravljalni bazi. Sallalich, Vrhovec in Ahmedi so na seznamu poškodovanih, Handanović je dobil premor, izven kadra pa so ostali Bajde, Štor, Celar in Moravac.

Začelo se je ob 15:00, ob 15:05 pa že trenutek za dolg aplavz. Prišli smo do zgodnjega vodstva, po izjemni akciji. Uvodoma Bohar s hitrim prodorom, v nadaljevanju odlično sodelovanje s spretnimi, natančnimi podajami Tavaresa, Vršiča in Novakovića, potem ko je Novaković našel v sredini Vršiča, ki je odložil žogo za Boharja, pa je sledil njegov mojstrski zaključek z udarcem v levi zgornji kot. Ukrajinci prvič do udarca v okvir vrat v 11. minuti, ko je bil v skoku najvišji Chanturashvili, na pravem mestu pa Cotman. V 15. minuti izenačenje, tudi tokrat z atraktivnim zaključkom, vendar tudi s precej sreče za tekmece. Ko je po kotu Basov z roba kazenskega prostora z volej udarcem poslal žogo proti vratom, jo je Uskoković z glavo preusmeril v našo mrežo. Zadela je prečko, a se odbila čez golovo črto. Dinamično, zanimivo dogajanje je zaznamovalo tudi prihodnje minute, ko smo v 21. in 25. minuti imeli obetavni priložnosti. Pihler je po podaji Tavaresa usmeril žogo ob vratnici, kapetan pa med naslednjim napadom ni uspel v dobri situaciji priti do udarca.

V drugi polčas z menjavo vratarja, namesto Cotmana Obradović. Ekipi sta manj uspešno izpeljali napadalne akcije, kazahstanski sodniki pa so z nerazumljivim kriterijem vnesli nervozo na igrišče in pokvarili tekmo. Glavno vlogo so znova prevzeli v 60. minuti, ko je ob prerivanju v kazenskem prostoru pred kotom za Ukrajince Šuler dobil rumeni karton. Ker je bil zanj drugi (prvega si je prislužil zaradi prekrška), ga je sodnik Abdanbaev poslal z igrišča, a smo ob dogovoru med kluboma imeli pravico zamenjave. Tako je namesto Šulerja vstopil Hotić, ki se je preselil k levi stranski črti, štoperski položaj pa je zavzel Uskoković. Med nadaljnjimi poskusi je bil sprva najnevarnejši ukrajinski, ko je v 63. minuti Ponomar zadel vratnico. Naša priložnost za novo vodstvo pa je ostala neizkoriščena v 75. minuti, ko je imel obetavno situacijo Vršič, a mu je Ohyria blokiral udarec. Na preizkušnji je bil še Obradović v 84. minuti, ko je z 18 metrov proti levemu spodnjemu kotu ciljal Chebotaev, zmagovalec dvoboja naš vratar.

Naslednja tekma bo v sredo, naš nasprotnik ob turški obali pa Ludogorets.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15