Članek
Peta pripravljalna preizkušnja v Beleku
NK MARIBOR - FC SLOVAČKO 0:1 (0:1)
10.2.2017 Belek, Susesi Sport Center. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Roman Galimov. Pomočnika: Vladislav Nazarov in Alexey Shiryaev (vsi Rusija).

NK MARIBOR: Obradović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler, Bohar (od 72. Sallalich), Vršič, Tavares, Novaković. Klop: Handanović, Šme, Rajčević, Uskoković, Mertelj, Ogrinec, Hotić, Sallalich, Bajde, Hajrić, Celar. Trener: Darko Milanič.

FC SLOVAČKO: Heča, Čivič, Rada, Šumulikoski, Navratil, Zajic, Tetteh, Havlik, Reinberk, Brečka, Daniček. Klop: Rezek, Hofmann, Machalik, Kalouda, Tok, Biolek, Simko, Sadilek, Tkač, Danek, Kone. Trener: Stanislav Levy.

Strelec: 0:1 Čivić (30)

Dvojni program v zaključnem delu bivanja v Turčiji se je začel z dvobojem proti češkemu prvoligašu, ki je po jesenskem delu sezone uvrščen na osmo mesto in je imel proti naši ekipi generalko pred spomladansko premiero.

Prvi poskus čeških nogometašev. V 13. minuti Zajic z glavo, žoga čez prečko. Na drugi strani takoj odgovor prek Boharja, toda z 18 metrov ni bil natančen kot proti Oleksandriyi. V 21. minuti znova Bohar pri zaključku, tokrat z zaporednima poskusoma. Najprej je po podaji Vršiča dobro posredoval češki vratar, po odbiti žogi pa se drugič ni izšlo s konkretnejšim udarcem. Naj akcija uvodnega dela tekme v 23. minuti, po sodelovanju Kabhe in Boharja predložek Vilerja, Tavares z volej udarcem proti levemu kotu, znova na pravem mestu Heča. Najobetavnejšo akcijo tekmecev pa je v 26. minuti ustavil naš vratar, Obradović se je izkazal, ko je zgornji levi kot ciljal Daniček. Ko našim nogometašem ni uspelo izbijanje po kotu, je Havlik s strani skušal preusmeriti žogo in zadel vratnico. Natanko po pol ure igre pa se je mreža zatresla, žal naša. S projektilom z razdalje je za vodstvo češkega moštva poskrbel Čivić. Po dobljenem golu dober odziv, s povečano mero ustvarjalnosti, izenačenje pa je po udarcu Vršiča v 37. minuti preprečil vratar Heča. Oddolžil pa se mu je Obradović, ko je dve minuti pozneje ustavil Zajica v hitrem prodoru in bil uspešnejši v dvoboju ena na ena.

Lov na izenačenje že s prvim napadom v drugem polčasu, vendar je bil češki vratar uspešnejši od Pihlerja. Pri naslednjih akcijah je manjkalo natančnosti pri zaključnih podajah in ob manjši dinamičnosti dogajanja ni bilo resnejših priložnosti. Poskus Novakovića iz prostega strela je zadel obrambni zid, po predložku Vilerja pa je Pihler z glavo usmeril žogo mimo vrat. V končnici je dvakrat zapored iskal pot do mreže Vršič, a je obakrat vratar Heča uspel ukrotiti žogo. Zadnji poskus Tavaresa v 90. minuti pa je zgrešil cilj, žoga je preletela prečko in doživeli smo prvi poraz v dosedanjem delu priprav. Prvič pa je tudi v želji po pridobivanju minutaže 10 igralcev ostalo na igrišču vseh 90 minut, pozneje je vstopil le Sallalich.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15