Članek
Zadnjo tekmo v Turčiji končali s porazom
MARIBOR - BUDUĆNOST 1:3 (0:2)
Dino Hotić: zadnjih 90 minut ob turški obali
Foto: Drago Wernig
11.2.2017 Belek, športni center Susesi. Pripravljalna tekma. Sodnik: Gedimiuas Mažeika. Pomočnika: Vytenis Kazlauskas in Šarunas Tamulynas. Četrti sodnik: Dovydas Sužiedelis (vsi Litva).

NK MARIBOR: Cotman (od 46. Irgolič), Hodžić, Šme, Rajčević, Uskoković, Mertelj (od 79. Ahmedi), Ogrinec, Sallalich (od 46. Vujčić), Hotić, Zahović, Celar (od 46. Bajde). Klop: Irgolič, Vujčić, Moravac, Ahmedi, Bajde, Hajrić, Štor. Trener: Darko Milanič.

BUDUĆNOST: Dragojević, Radunović, Raspopović, Mitrović, Vukčević, Hočko, Raičković, Vučurović, Raičević, Vujović, Đalović. Igrali so še: Mirković, Camaj, Marković, Janketić, Banović, Terzić. Trener; Miodrag Vukotić.

Strelci: 0:1 Raičević (15), 0:2 Raičković (32), 1:2 Bajde (48), 1:3 Mirković (64)

Zadnja preizkušnja v Turčiji, pred vrnitvijo domov dvoboj jesenskih prvakov. Slovenskega proti črnogorskemu. Za današnji dvoboj večinoma v moštvu igralci, ki so dobili priložnost proti Bateju in Ludogorcu. Preostali so imeli po včerajšnjem nastopu danes premor, tako da je ostal Blaž Vrhovec edini, ki je zaključil ta del priprav v statusu poškodovanega igralca.

Prvi je bil na preizkušnji naš vratar v 8. minuti, ob udarcu Raičkovića je Cotman dobro posredoval. Ob naslednjem poskusu pa Vujović ni bil natančen in tokrat Cotman ni imel zahtevnejše naloge. Ko so tekmec tretjič prišli do zaključka, pa so tudi povedli. Ob prodoru po desni strani in podaji pred gol se je v kazenskem prostoru najboljše odzval Raičević in usmeril žogo v desni spodnji kot. Po boljšem začetku so nogometaši iz Podgorice prišli do zaključka tudi v 18. minuti, toda Vujovića sta s skupnimi močmi ustavila Rajčević in Cotman. Pri naših napadih je zmanjkalo natančnosti ob podajah, na drugi strani pa se je izšlo tudi v 32. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Raičković.

Drugi polčas smo začeli s tremi spremembami v ekipi: vstopili so Irgolič, Vujčić in Bajde, ki je v 48. minuti poskrbel za zmanjšanje zaostanka. Hotić je spretno dvignil žogo čez obrambno vrsto, Bajde je bil hitrejši od branilcev in ob soočenju z vratarjem zatresel mrežo. Za preizkušanje novih rešitev in odzivov na določene situacije je Darko Milanič prerazporedil naše obrambne igralce na nove zadolžitve, v obdobju večje posesti in med lovom na izenačenje pa so tekmeci kaznovali napako v našem kazenskem prostoru, z natančnim udarcem je za 1:3 takoj po vstopu v igro zadel Mirković.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15