Članek
Generalka v Ljudskem vrtu
NK MARIBOR - RUDAR 1:1 (1:0)
Marko Šuler med prvo letošnjo tekmo na domačem igrišču
Foto: Drago Wernig
18.2.2017 Maribor, Ljudski vrt. Pripravljalna tekma. 800 gledalcev. Glavni sodnik: Slavko Vinčič. Pomočnika: Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.

NK MARIBOR: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler (81' Ogrinec), Bohar (70' Hotić), Vršič, Novaković (70' Tavares), Zahović. Klop: Obradović, Hodžić, Šme, Rajčević, Mertelj, Vrhovec, Sallalich, Hotić, Ogrinec, Bajde, Tavares. Trener: Darko Milanič.

RUDAR VELENJE: Radan, Mužek, Kašnik, Zec (46' Billong), Iharoš, Grbić (66' Bolha), Babić, Lotrič (70' Trifković), Mary (80' Bokalić), Glavina, Vručina. Klop: Malnar, Črnčič, Trifković, Bolha, Tolimir, Billong, Bokalič. Trener: Vanja Radinović.

Strelca: 1:0 Novaković (34), 1:1 Vručina (55, 11m)

Ljudski vrt je odprl vrata. Prvič letos, po desetih pripravljalnih tekmah v Prekmurju, na Madžarskem in v Turčiji predstavitev ekipe pred domačimi navijači. Generalka pred začetkom spomladanskega dela sezone proti moštvu velenjskega Rudarja se je začela ob 15. uri.

Mreža gostov se je zatresla že v tretji minuti. Po hitri akciji je Vršič podal do Zahovića, ki je poslal žogo mimo vratarja Radana, a je bil zadetek razveljavljen zaradi domnevnega ofsajda. Vršič je v 9. minuti preizkusil udarec z razdalje, Radan je ukrotil žogo. Tudi ob akciji Velenjčanov, ki se je končala z žogo za golovo črto, brez zadetka. Mary je bil v 16. minuti ob sprejemu v nedovoljenem položaju, tako da je ostalo 0:0. Aplavz s tribune je izzval Pihler s potezo v 19. minuti, ob zaključku pa posredovanje Radana. Ob naslednjem udarcu v okvir vrat pa daljši aplavz, s proslavo zadetka. Šuler je s pravočasnim odzivom izbil žogo, ki jo je Bohar preusmeril v globinsko podajo do Novakovića, ki je bil hitrejši od dveh branilcev in ob soočenju z Radanom natančno zadel. Novaković in Radan sta bila v naslednjem dvoboju v 37. minuti, tokrat je gostujoči vratar ob poskusu z razdalje uspel odbiti v kot.

Drugi polčas smo začeli z nespremenjeno zasedbo, do prvega udarca pa gostje. V 48. minuti Glavina, Handanović je bil na pravem mestu. S precej težavami je v 52. minuti Radan ustavil spretno akcijo našega moštva z udarcem Vršiča z 18 metrov, v 55. minuti pa se je zatresla naša mreža. Po prekršku Vilerja nad Lotričem enajstmetrovka za Rudar in z natančnim udarcem je Vručina poskrbel za izenačenje. Še enkrat smo zadeli v 59. minuti, tudi tokrat Zahović, podal mu je Pihler, vendar je šlo za ofsajd. Novi rešitvi med preizkušanjem zamisli za nadaljevanje sezone v 70. minuti, Tavares in Hotić v igro namesto Novakovića in Boharja. Med zaključnimi poskusi je velenjski obrambni blok preprečil Vršiču udarec proti vratom v 79. minuti po sodelovanju s Hotićem in Vilerjem. V končnici ni manjkalo zagnanosti v lovu na vodstvo: projektil Vršiča v 84. minuti je zadel vratnico, Hotić je nastreljal Billonga v kazenskem prostoru, poskus Vilerja minuto pozneje pa je ustavil vratar Radan. V zadnji minuti je nato Tavares usmeril žogo čez prečko in ostalo je 1:1.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15