Članek
kraj
datum
12.04.2017
stadion
Ljudski vrt
sodnik
Skomina Damir
gledalcev
10.500
1:1
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Maribor
NK Olimpija
69
Matko Obradović
5
Blaž Vrhovec
6
Aleks Pihler
9
Marcos Magno Morales Tavares
10
Dino Hotić
11
Milivoje Novaković
26
Aleksander Rajčević
28
Mitja Viler
29
Matej Palčič
35
Rodrigo Defendi
90
Luka Zahović
13
Vodišek Rok
2
Denis Klinar
6
Alexandru Cretu
9
Eleke Blessing Chibuike
17
Kirm Andraž
23
Kapun Nik
26
Benko Leon
27
Zarifović Aris
32
Nemanja Mitrović
33
Bajrić Kenan
44
Štiglec Dino
 
Neodločen rezultat premalo za napredovanje
NK MARIBOR - OLIMPIJA 1:1 (0:1)
Foto: Drago Wernig
12.4.2017 Maribor, stadion Ljudski vrt. Pokal Slovenije, polfinale, povratna tekma. 10.500 gledalcev. Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper). Pomočnika: Robert Vukan (Gornja Radgona) in Manuel Vidali (Gračišče). Četrti sodnik: Miran Bukovec (Lendava). Dodatna sodnika za goloma: Dragoslav Perić (Kranj) in Roberto Ponis (Koper). Delegat: Slavko Režonja (Turnišče).

NK MARIBOR: Obradović, Palčič (od 79. Bohar), Rajčević, Defendi, Viler, Vrhovec (od 86. Bajde), Pihler (od 61. Vršič), Hotić, Tavares, Zahović, Novaković. Klop: Cotman, Hodžić, Mertelj, Ogrinec, Bohar, Vršič, Bajde. Trener: Darko Milanič.

OLIMPIJA LJUBLJANA: Vodišek, Klinar, Mitrović, Zarifović, Štiglec, Bajrić (od 82. Avramovski), Kapun (od 90. Alves), Cretu, Kirm, Eleke (od 70. Wobay), Benko. Klop: Šeliga, Baskera, Tijanić, Jurčević, Alves, Avramovski, Wobay. Trener: Safet Hadžić.

Strelca: 0:1 Cretu (32), 1:1 Hotić (71)

Rumeni karton: Eleke (19), Cretu (45), Klinar (63), Vodišek (66)

Derbi za finale pokala. Lovimo gol zaostanka s prve tekme v Ljubljani, znova v odličnem ozračju tudi v sredo popoldne. Kadrovske informacije iz našega tabora: zaradi dveh rumenih kartonov v pokalnem tekmovanju manjka Marko Šuler, poškodovana sta Marwan Kabha in Denis Šme, v pokalnem tekmovanju pa premor za Jasmina Handanovića. Začetni žvižg sodnika Damirja Skomine ob 17:15.

Potek tekme
1' - ob bučni podpori s tribun (10.500 gledalcev) smo krenili v prvi napad, po finale!
3' - že prvi udarec proti vratom Ljubljančanov. Z roba kazenskega prostora je sprožil Palčič, vendar je bil nenatančen.
6' - stadion je na nogah! Žal (še) ne proslavlja našega vodilnega zadetka, saj je Vodišek nevaren poskus Tavaresa še uspel odbiti v polje do Novakovića, ta pa se je žal nahajal v prepovedanem položaju.
10' - pritisk naših nogometašev se nadaljuje. Tokrat je Viler poslal imeniten predložek pred ljubljanska vrata, kjer je bil Zahović na drugi vratnici le za malo prekratek.
13' - tokrat je enak predložek poslal še Pihler, Tavares pa pred golom žoge ni najbolje zadel in nova nevarna akcija je splavala po vodi.
14' - navijači zahtevajo enajstmetrovko po prodoru Vilerja, a sodnik Skomina posredovanja Bajrića ni označil za najstrožjo kazen.
17' - prvi resnejši napad Olimpije. Podajo Kirma je proti golu preusmeril Mitrović, žoga pa je bila lahek plen za vratarja Obradovića. V nadaljevanju je njegovo podajo prestregel Eleke, kateremu strel je še pravočasno blokiral Rajčević.
20' - novo razburjenje v ljubljanskem kazenskem prostoru. Po sprejemu žoge Novakovića je jubljanski branilec posredoval z roko, piščalka Skomine pa je znova ostala nema. A Tavares se ni predal, žogo si je ponovno priboril, podal do Zahovića, pred njim je posredoval Vodišek.
21' - poskus Hotića je končal nad ljubljanskimi vrati.
23' - priložnosti se vrstijo ena za drugo. Nova izjemna podaja Vilerja, Zahović pa je z glavo le za malo meril previsoko.
26' - z globinsko podajo, za hrbet ljubljanske obrambe, se je tokrat izkazal Hotić, a je Vodišek še pravočasno posredoval pred Novakovićem.
29' - pritisk ne pojenja, Ljubljančani so strnjeni pred svojimi vrati... Hotić je sprožil z roba kazenskega prostora, žoga pa je končala ob levi vratnici vratarja Vodiška.

0:1 Cretu (32)
Štiglec je izvajal prosti strel in poslal dolg predložek pred naša vrata, žoga se je po vmesnih poskusih izbijanja znašla pri Cretuju, ki je zadel levi zgornji kot za vodstvo gostov.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' - nadaljevanje tekme. Prvi napad za našo ekipo, gremo po preobrat. Premoč je potrebno kronati le še z zadetki.
56' - poskus Tavaresa s težkega položaja, vratar Vodišek pa je žogo z nekaj težavami le ujel.
57' - poskus Benka z razdalje ni predstavljal resnejše grožnje za Obradovića.
58' - ponovno prerivanje v gostujočem kazenskem prostoru, Skomina znova le odmahuje z rokami.
61 - potem ko je Pihler znova neuspešno poskušal premagati ljubljanskega vratarja, je sledila menjava. Namesto njega je vstopil Vršič.
64' - Vrhovec je lepo nastavil žogo na vtekajočega se Vilerja, ki je močno sprožil, centimetri pa so znova ločili do izenačenja.
69' - Vršič je močno meril z roba kazenskega prostora, a je meril preveč po sredini.

1:1 HOTIĆ (71)
Gooool! Mojstrovina Hotića, ki je s kakšnih dvajsetih metrov, s prefinjenim udarcem, snel pajčevino z ljubljanskih vrat. Prvi njegov uradni gol v vijoličasti majici za novo energijo na tribunah in igrišču! Gremo po popolni preobrat.

79' - Bohar je zamenjal Palčiča.
86' - še zadnja menjava, v igro je namesto Vrhovca vstopil Bajde.
90' - naši nogometaši vršijo pritisk na vrata Olimpije za morebiten podaljšek, igralo se bo še štiri minute...

KONEC TEKME


22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15