Članek
Pripravljalna tekma v Gornji Radgoni
NK MARIBOR - VARDAR 1:0 (1:0)
Matej Palčič med današnjim povečanjem obsega na igrišču do 60. minute
Foto: Drago Wernig
24.6.2017 Gornja Radgona. Pripravljalna tekma. Sodnik: Simon Grlec. Pomočnika: Borut Anželj in Tanja Vrabl.

NK MARIBOR: 
Handanović (46' Obradović), Palčič (60' Hodžić), Rajčević (60' Mertelj), Šuler (60' Uskoković), Viler (60' Kolmanič), Ahmedi (60' Kramarič), Kabha (60' Ogrinec), Vrhovec (46' Pihler), Hotić (60' Vokić), Mešanović (46' Tavares), Bajde (60' Sunny Omoregie). Klop: Obradović, Hodžić, Mertelj, Uskoković, Kolmanič, Pihler, Ogrinec, Vokić, Kramarič, Tavares, Sunny Omoregie, Štor, Celar. Trener: Darko Milanič.

VARDAR: Gačevski, Brdarovski, Hofnanes, Grnčarov, Novak, Spirovski, Gligorov, Bersegyan, Kojašević, Blaževski, Lima Cruz Matheus. Igrali so še: Pačovski, Glišić, Iseni, Jigauri, Stojčevski, Kolevski, Todorovski, Stojkov, Boareto. Trener: Goce Sedloski.

Strelec: 1:0 Mešanović (42)

Dopoldne zadnji trening, popoldne še zadnja tekma v tem delu priprav. Ob zaključku aktivnosti med bivanjem v Moravskih Toplicah postaja v Gornji Radgoni za preizkušnjo z makedonskim prvakom. Kadrovske novice: Jean-Claude Billong in Denis Šme sta še na seznamu poškodovanih, preventivno pa sta danes manjkala Luka Zahović in Damjan Bohar.

Dvoboj z Vardarjem je že imel številne elemente tekmovalnih preizkušenj, ekipi nista dovolili veliko prostora pri izpeljavi napadalnih akcij. Po lepi kombinaciji smo prišli do obetavnega poskusa v 15. minuti, ko je Hotić z roba kazenskega prostora usmeril žogo ob levi vratnici. V 19. pa je Bajde podal do Ahmedija, ki pa ob branilcih ni uspel priti do udarca v okvir vrat. Na preizkušnjo je v 30. minuti z udarcem z razdalje vratarja tekmcev spravil Kabha, Gačevski je z nekaj težavami ukrotil žogo. Najbližje vodstvu smo bili v 36. minuti, ko je med daljšo akcijo po kotu Vrhovec podal Rajčeviću, po njegovem poskusu je vratar Vardarja žogo odbil, a jo je pred golovo črto še uspel doseči pred Mešanovićem. Ni pa našemu novemu napadalcu uspel preprečiti veselja 6 minut pozneje, po udarcu z roba kazenskega prostora iz težkega položaja. Po boljši igri v prvem polčasu je tik pred odmorom v okvir vrat ciljal še Ahmedi, Gačevski je bil na pravem mestu. Makedonski prvaki so zapretili z udarcema Kojaševića in Blaževskega z razdalje, a s premalo natančnostjo. Ob poskusu Bersegyana v 40. minuti pa se je izkazal Handanović.

Tokrat delitev minut ni več pri 45. Osem igralcev nadaljuje tekmo, od 46. minute pa na igrišče Obradović, Pihler in Tavares namesto Handanovića, Vrhovca in Mešanovića. Vardar je med odmorom opravil pet menjav, prvi do zaključka v drugem polčasu pa Hotić. V 50. minuti je njegov poskus ustavil vratar Pačovski. Za 8 menjav se je naš strateg odločil po eni uri igre, ob nadaljevanju pobude s strani naše ekipe pa je Pihlerju povišanje vodstva v 63. minuti preprečila prečka. Ostali smo aktivnejša ekipa tudi v končnici, med iskanjem poti do mreže pa je Tavares v 77. minuti z 18 metrov usmeril žogo ob vratnici, v 90. pa je vratar Pačovski odbil čez prečko.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15