Članek
Pripravljalno tekmo v Bakovcih zaznamoval zaplet s poškodbami
NK MARIBOR - INTER 1:2 (0:1)
Marcos Tavares po tekmi v znamenju grobosti zatresel mrežo v 83. minuti
Foto: vidrihmiha.si
1.7.2017 Bakovci. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Darjan Kovačič. Pomočnika: Nejc Tušak in Gorazd Topolnik.

NK MARIBOR - prvi polčas: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Kabha, Pihler, Hotić, Ahmedi (39' Kramarič), Zahović, Mešanović (30' Tavares). Drugi polčas: Obradović, Hodžić, Mertelj, Uskoković, Kolmanič, Vrhovec, Ogrinec, Kramarič, Bajde, Tavares, Celar. Trener: Darko Milanič.

INTER ZAPREŠIĆ: Santini, Bosec, Haramustek, Filipović, Dalić, Mazalović, Šarić, Rak, Čirjak, Blažević, Tomičić. Igrali so še: Mrmić, Otochian, Postonjski, Begić, Vukmanić, Vuletić, Fumić, Mamut, Nekić, Rešetar, Gadže.  Trener: Samir Toplak.

Strelci: 0:1 Čirjak (3), 0:2 Mazalović (59, 11m), 1:2 Tavares (83)

Rdeči karton: Dalić (41)

Po uspešno oddelanem tednu v domačem okolju skok v Bakovce. Vrnitev v Prekmurje za dvoboj z Interjem iz Zaprešića. V Bakovcih smo v prejšnjem tednu premagali Ural in pospremili debitantski nastop Jasmina Mešanovića, v današnjem dvoboju pa je bil nasprotnik hrvaški prvoligaš. Med vijol’čnimi izbranci 22 nogometašev, še vedno so izven kadra Bohar, Billong in Šme.

Tekmeci so povedli v 3. minuti, po indirektnem prostem udarcu. Ob Šulerjevem vračanju je Handanović žogo ujel, sodnik Kovačič se je oglasil in po udarcu z 12 metrov je Čirjak mimo obrambnega zidu spravil žogo v mrežo. Pri prvi grožnji vratarju Interja pa poskus Hotića z roba kazenskega prostora mimo leve vratnice. Hotić je nato ciljal še iz prostega strela z 20 metrov, ne dovolj natančno. Akcija za aplavz v 27. minuti, po preigravanju in predložku Vilerja do udarca z glavo Zahović, na pravem mestu vratar Santini. Neprijetna situacija v 28. minuti, ko je odšepal proti klopi Mešanović, po prekršku Dalića, ki ni bil kaznovan, prav tako posredovanje v kazenskem prostoru ni bilo sankcionirano z enajstmetrovko. Poškodovanega novinca je zamenjal Tavares, konkretnejše informacije o resnosti poškodbe bodo znane po pregledu v bolnišnici, kamor je bil prepeljan neposredno z igrišča. Po grobem prekršku Raka, ki si je prislužil rumeni karton, še en zaplet, zaradi poškodbe z igrišča tudi Ahmedi. Namesto njega v igro Kramarič in zaradi bolečin v ramenskem sklepu ob padcu po prekršku je tudi Ahmedi moral na pregled v bolnišnico. Od 41. minute pa Inter z igralcem manj, po nešportni potezi v dvoboju z Zahovićem je bil izključen Dalić.

Za drugi polčas odločitev o menjavi moštva, z devetimi novimi igralci, ob Tavaresu in Kramariču, ki sta vstopila že prej. Prvi v okvir vrat Bajde, Mrmić je ukrotil žogo. V 52. minuti pa je Vrhovec z glavo usmeril žogo proti nasprotnemu kotu in zadel prečko. Ekipa iz Zaprešića v 59. minuti do povišanja vodstva, po dvoboju Uskoković-Postojnski v našem kazenskem prostoru enajstmetrovka. Vlogo izvajalca je prevzel Mazalović in atraktivno zadel za 0:2. Odziv na drugi strani s projektilom Kramariča, po silovitem poskusu z razdalje je prečka preprečila zmanjšanje zaostanka. Okvir vrat je ostal zaveznik tekmecev, v 73. minuti po predložku Kolmaniča je Tavares sprejel žogo, jo poslal mimo vratarja, toda zadel vratnico. V naslednjem poskusu je bil kapetan natančnejši: po novi uporabni podaji 17-letnega Kolmaniča Tavares najvišji v skoku in žogo je zabil v desni kot. Znova dvoboj Tavares-Mrmić v 88. minuti, tokrat je po prostem strelu vratar Interja z nogo odbil. Mrmić pa je bil uspešnejši tudi v 90. minuti, ko je Tavares še enkrat poskušal z glavo usmeriti žogo čez njega.


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15