Članek
Zadnja pripravljalna tekma v Ljudskem vrtu
NK MARIBOR - FC KRASNODAR 0:2 (0:1)
6.7.2017 Maribor, stadion Ljudski vrt. Pripravljalna tekma. 1500 gledalcev. Glavni sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Bojan Ul in Bojan Šinkovec.

NK MARIBOR: Handanović, Palčič (83' Hodžić), Rajčević, Šuler, Viler, Kabha (73' Pihler), Vrhovec (83' Ogrinec), Hotić (73' Kramarič), Ahmedi (73' Tavares), Bajde (83' Vokić), Zahović (80' Mešanović). Klop: Obradović, Hodžić, Mertelj, Uskoković, Kolmanič, Pihler, Ogrinec, Kramarič, Vokić, Tavares, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

FC KRASNODAR: Sinitsyn, Martynovich, Granqvist, Ramires, Yanbaev, Zhigulov, Claesson, Joaozinho, Pereira, Kabore, Komlichenko. Igrali so še: Bochko, Borodin, Utkin, Golubev, Suleymanov. Trener: Igor Šalimov.

Strelec: 0:1 Claesson (9), 0:2 Claesson (51)

Generalka pred potjo v Mostar, pred 1500 gledalci. Zadnji test storjenega v pričakovanju otvoritve sezone proti Krasnodarju, stalnici v vrhu ruskega prvenstva v zadnjih treh letih (1x tretji, 2x četrti). Bohar, Billong in Šme so še na seznamu poškodovanih, Ahmedi in Mešanović pa sta po neprijetnosti med dvobojem z Interjem iz Zaprešića že nazaj. Pred tekmo svečanost, tokrat za sodnike. Aktivno kariero zaključujeta dolgoletna mariborska sodnika, Bojan Ul in Bojan Šinkovec.

Začelo se je pol ure prej, kot je bilo predvideno. In drugače, kot smo si želeli. Z vodstvom gostov v deveti minuti. Ob predložku v kazenski prostor je Claesson brez obotavljanja naciljal pod prečko. Odziv z naše strani s takojšnjim poskusom Ahmedija, na pravem mestu je bil vratar Sinitsyn. Aplavz z vzhodne tribune je izzval Kabha z izjemnim preigravanjem v 16. minuti, ob zaključka slaloma med ruskimi nogometaši je podal do Zahovića, ki pa se mu ni izšlo z natančnejšim udarcem. Atraktivna akcija tudi v 25. minuti, po prodoru in udarcu Ahmedija je vratar Krasnodarja z nekaj težavami ukrotil žogo. Med iskanjem poti do izenačenja poskus Vilerja v 41. minuti mimo leve vratnice, za naj obrambo prvega polčasa pa je poskrbel Handanović v 44. minuti, ko je ustavil udarec Joaozinha. Proti najzahtevnejšemu nasprotniku v dosedanjem delu priprav pa smo nanizali precej obetavnih akcij, v zadnji pred odmorom ni veliko manjkalo do zadetka Bajdetu.

Nadaljujemo z nespremenjeno enajsterico, prvi pa do udarca Bajde v 50. minuti, ko je žogo usmeril čez prečko. Na drugi strani pa gostje s precej sreče do povišanja vodstva, Claesson se je odločil za udarec z roba kazenskega prostora, žoga je vmes spremenila smer in končala v mreži. Še enkrat je udarec preizkusil Ahmedi v 61. minuti, z roba kazenskega prostora ni bil natančen. Bajde v okvir vrat tri minute pozneje, obramba Sinitsyna. V 71. minuti še enkrat odlično posredovanje našega vratarja, za novo energijo v končnici pa v 73. minuti 3 menjave v naših vrstah (Tavares, Pihler in Kramarič, z igrišča Kabha, Hotić in Ahmedi). Odlično rusko moštvo do nove priložnosti v 79. minuti, a je Handanović uspel odbiti žogo, da je zadela vratnico in ni končala v mreži. Prvič v Ljudskem vrtu za spoznavanje z novo domačo trdnjavo od 80. minute Mešanović, priložnost so dobili tudi Ogrinec, Hodžić in Vokić, v 86. minuti pa naj situacija za zmanjšanje zaostanka. Tavares iz prostega strela z 18 metrov, kapetanov projektil je uspel vratar odbiti z nogo. Sinitsyn pa je ustavil tudi poskus Kramariča dve minuti pozneje.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15