Članek
Martin Milec se je vrnil v Ljudski vrt, domov
TU JE MOJ DOM, VSE ZA TA GRB
Pestra nedelja: ne le tekma, tudi predstavitev novega člana. Po uvrstitvi v play-off Lige prvakov in pred nadaljevanjem sezone potrjujemo prihod novega člana. Ali v tem primeru novinca, ki ga vsi poznamo. Martin Milec je nazaj, da nadaljuje, kjer je ostal, ko je za NK Maribor odigral 123 tekem. Zdaj izkušenejši, kot 25-letnik.

Odšel je poleti 2014, po evropski pomladi. Standard Liege je pomenil nov izziv v karieri, vmes je ob belgijskih nabral nove izkušnje na Nizozemskem, kjer je igral za Rodo in zdaj tri leta izkušenejši začenja novo zgodbo v vijoličastem.

»Hoteli smo se okrepiti, dobiti eno kvaliteto več. Ne le za play-off, ampak tudi za prvenstvo, saj nas čaka dolga jesen, ne glede na to, v katerem tekmovanju bomo igrali. Odločili smo se za Martina, ki je vsem nam dobro znan. Ima bogato zgodovino v našem klubu, pozna proces treninga, zahteve Maribora. Njegovo vključevanje v ekipo bo zelo kratko, saj je seznanjen z vsemi zakonitostmi tega kluba, z navijači in verjamem, da smo dobili vrhunsko okrepitev. Bil je pri Standardu, se ob belgijski preizkusil tudi v odlični ligi, kot je nizozemska. Igral je na višjem ligaškem nivoju in prišel nazaj z velikim motivom, željo po dokazovanju. Da bi z našim klubom dosegel tisto, kar mu manjka. To je Liga prvakov,« je dobro znanega novinca predstavil športni direktor Zlatko Zahovič.

Martin Milec ob vnitvi domov: »Presrečen sem zaradi vrnitve v Ljudski vrt, ki je res moj dom. Občutek bi lahko primerjal s tem, kot da greš za 14 dni na morje. Je lepo, vse je super. Ko pa prideš nazaj, v svoj dom, v svojo posteljo, pa je nekaj povsem drugega. Nekako tako bi lahko opisal ta trenutek. Rad bi se zahvalil športnemu direktorju, vsem v klubu za izkazano zaupanje. Komaj čakam, da začnem trenirati in igrati. Zdaj sem 3 leta starejši, lasje so daljši in drugačni. Postal sem oče, drugače pa se nisem spremenil. Še vedno lahko obljubim, da se bom boril na vsaki tekmi, dal vse za ta grb in toti naš Maribor. Eno Ligo prvakov sem zamudil. Upam, da naslednje ne bom.«

Popoldne si bo s tribune ogledal tekmo v Dravogradu, s ponedeljkom pa začenja novo vijol'čno zgodbo.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15