Članek
Iz Maribora v Moskvo po predvidenem potovalnem načrtu, brez zapletov, v 145. minutah
POGUMNO, ODLOČNO
"Opazno je, da tekmecem pustijo več igrati kot Liverpool in Sevilla"
Foto: vidrihmiha.si
Po dveurni zamudi pred potjo v Sevillo in popolnem zapletu z osemurnim čakanjem na odhod v Liverpool je tretjič uspelo. Na pot brez vmešavanja višje sile v obliki težav letalskega prevoznika. In v dobrem razpoloženju po uspešno opravljenem derbiju.

Tekmovalne ambicije ostajajo zaščitni znak slovenskega prvaka, tako je tudi tokrat. “Razplet bi res moral biti idealen, vendar je cilj, ki smo si ga zastavili pred skupinskim delom, še vedno uresničljiv. Gremo pogumno, odločno v boj za tretje mesto, ki je še dosegljivo. Se pa zavedamo, da za to potrebujemo zelo, zelo dobro tekmo,” je trenerjev napovednik zadnjega gostovanja v skupini E.

V Moskvo smo prispeli po dveh urah in 25. minutah leta. Kaj lahko pričakujemo v torkovem dvoboju na stadionu Otkrytiye Arena?
“Izpostaviti moramo, da Spartak zdaj igra dobro, drugače. Spremenili so postavitev, v kateri so bolj prišli do izraza njihovi napadalno usmerjeni igralci. Zdaj prihajajo v zaključke akcij z večjim številom igralcev. Iz ekipe so izločili enega štoperja in dodali krilnega napadalca. Nenehno imajo željo po ofenzivi, dobro izkoriščajo hitrost posameznikov. Takrat v Ljudskem vrtu so poskušali nekaj spremeniti, igrali so s tremi branilci, kar v njihovi šampionski sezoni ni bilo pravilo. Zdaj so posegli po drugačnih zamislih in jim gre res dobro. Opazno pa je, da tekmecem pustijo več igrati kot Liverpool in Sevilla. Zato bo pomembno, da jim ne omogočamo možnosti za protinapade. Način, na katerega smo igrali na prvi medsebojni tekmi in v derbiju, ko smo šli na vsako žogo zelo odločno, nam bo pomagal.”

Se obeta kakšna posebnost z naše strani?
“Ker smo ostali brez Rajčevića, nimamo možnosti, da bi kot v Liverpoolu igrali s tremi osrednjimi branilci. Zato bomo ostali pri igranju s štirimi v obrambni vrsti. Poskušali bomo na drugačen način onemogočiti napadalno kakovost Spartaka, tudi s pomočjo vezistov.”

Ob kakovostnem nasprotniku se bo treba soočiti tudi z ruskim mrazom.
“Pomembnost tekme je tako visoka, da nič ne sme vplivati na izvedbo. Spomniti bo treba, da se v tej fazi sezone, ko je za nami že toliko tekem, moramo oprijeti moštvenosti, ki nam je v začetku sezone odprla pot do tega, kar zdaj doživljamo.”

Običajno smo po adrenalinski izkušnji Lige prvakov imeli preklop na domače obveznosti. Zdaj čakamo evropsko tekmo s primerljivo predzgodbo.
“Kot trenerju mi je to prišlo prav. Smo v ritmu, ko moraš biti na visoki ravni, v vseh pogledih. Poskrbeli smo za dobro regeneracijo, se čez vikend že pogovorili o Spartaku. Tudi današnji dan bomo izkoristili za pridobivanje svežine in zaključne priprave, na večernem treningu spoznali prizorišče tekme in jutrišnjih 90 minut dočakali v optimalnem stanju,”  Darko Milanič.

FC Spartak Moskva vs NK Maribor. Torek, 18:00 (20:00 po lokalnem času).
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
51
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
35
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19