Članek
Učinkovit test št. 1 v Ljudskem vrtu
NK MARIBOR - RADOMLJE 7:0 (4:0)
Tudi kapetan začel priprave z golom
Foto: Drago Wernig
17.1.2018. Ljudski vrt, pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Žiga Šumer in Vidko Karmel.

NK MARIBOR - prvi polčas: Cotman, Hodžić, Šuler, Doumbia, Hotić, Vrhovec, Pihler, Bohar, Vršič, Tavares, Mešanović. Drugi polčas: Irgolič, Kramarič, Ivković, Uskoković, Kolmanič, Dervišević, Kabha, Žugelj, Ahmedi, Bajde, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.

RADOMLJE: Adam (7' Božič), Halilović, Barukčič, Jazbec, Jakovljević, Marinšek, Grvala, Ivanov, Kondić, Cerar, Hajrić. Igrali so še: Božič, Lužar, Nuhanović, Levec, Perger, Trdin, Kovjenić, Lidjan, Brolih, Roglić. Trener: Nermin Bašić.

Strelci: 1:0 Bohar (14), 2:0 Mešanović (22), 3:0 Tavares (32), 4:0 Bohar (38), 5:0 Ivković (52), 6:0 Dervišević (74), 7:0 Jazbec (78, avtogol)

Po enem tednu treningov prva tekma. Vračanje tekmovalnih občutkov se začenja v Ljudskem vrtu, proti drugoligašu iz Radomelj. Za prvo pripravljalno preizkušnjo sta kot vratarska naveza izbrana Cotman in Irgolič, premor za Handanovića in Obradovića. Zahović še ni nared, zaradi lažjih poškodb manjkata Viler in Milec, tako da se je ekipi ob prihodu iz Moravskih Toplic za današnjo tekmo priključil tudi mladinec Nino Žugelj. Začetek ob 15:00.

Potek tekme
5' prva priložnost, ob podaji Mešanovića proti Boharju je odbil vratar Adam, nato poskus Vrhovca, ob vratnici
7' zaradi poškodbe ob dvoboju med poskusom izbijanja menjava vratarja pri gostih, namesto Adama med vratnici Božič
8' prvi udarec v okvir vrat, po kotu najvišji v skoku Doumbia, na pravem mestu vratar Božič

1:0 BOHAR (14)
Strelec prvega gola v 2018 je Damjan Bohar. Z natančnim udarcem po odvzeti žogi z roba kazenskega prostora v desni kot za hitro vodstvo.

2:0 MEŠANOVIĆ (22)
Povišanje vodstva, po spretni akciji je z roba desne strani podal pred gol Vršič, atraktivno pa zabil Mešanović. Od prečke za golovo črto in v mrežo.

26' prva priložnost za goste, Hajrić pred Cotmanom, uspešnejši naš vratar

3:0 TAVARES (32)

Še ena atraktivna poteza, zdaj kapetanova. Po podaji Boharja Tavares z desno nogo z roba kazenskega prostora, žoga pa od vratnice v mrežo.

4:0 BOHAR (38)
Drugič je zadel Bohar, tokrat si je z odličnim sprejemom po podaji Pihlerja odprl poti proti vratom in s silovitim udarcem poslal žogo mimo vratarja.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' za drugi polčas nova enajsterica, s kapetanskim trakom zdaj Kabha

5:0 IVKOVIĆ (52)
Nadaljevanje revije golov tudi v nadaljevanju tekme. V debitantskem nastopu prvi gol, po kotu je Saša Ivković s spretnim odzivom potisnil žogo v mrežo.

54' skoraj ob prvem članskem nastopu do zadetka tudi Nino Žugelj, a mu je veselje preprečil vratar Božič
61' zdaj pa je radomeljskemu vratarju pomagala vratnica, ob vračanju po podaji Nuhinovića mu je žoga ušla, a jo je na poti v mrežo ustavila vratnica
67' do udarca Bajde, žoga čez prečko
69' Bajde v drugem zaporednem poskusu, tokrat je vratar Božič odbil v kot
71' priložnost za goste, ob Irgoličevem poskusu izbijanja je proti praznim vratom žogo usmeril Roglić, a je pravočasno posredoval Ivković in izbil pred golovo črto

6:0 DERVIŠEVIĆ (74)

Enajstmetrovka, po prodoru je bil Bajde ustavljen s prekrškom, sodnik Mežnar je pokazal na belo točko. Vlogo izvajalca je prevzel Dervišević in zanesljivo zadel.

7:0 JAZBEC (78, AVTOGOL)
Po prodoru je pred gol podal Žugelj, ob poskusu izbijanja pred Sunnyjem pa je Jazbec poslal žogo v lastno mrežo.

KONEC TEKME19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15