Članek
Test št. 2
NK MARIBOR - NAFTA 4:2 (2:1)
Foto: Drago Wernig
20.1.2018. Ljudski vrt, pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Bojan Tkalčič. Pomočnika: Uroš Benc in Tadej Friš.

NK MARIBOR – prvi polčas: Obradović, Kramarič, Šuler, Ivković, Kolmanič, Vrhovec, Kabha, Bohar, Vršič, Tavares, Mešanović. Drugi polčas: Irgolič, Hodžić, Koblar, Doumbia, Uskoković, Dervišević, Pihler, Ahmedi, Hotić, Bajde, Sunny Omoregie. Trener: Darko Milanič.

NAFTA: Valentić, Malešević, Šeruga, Leuštek, Cekovski, Bence, Zagorec, Ilić, Monjac, Novinič, Vinko. Igrali so še: Lorinc, Vöröš, Oštrek, Osmanaj, Marciuš, Roginić, Magdič. Trener: Franc Fridl.

Strelci: 0:1 Monjac (14), 1:1 Vršič (17), 2:1 Tavares (42, 11m), 2:2 Vinko (60), 3:2 Hotić (66), 4:2 Bajde (83)

Nadaljevanje tekmovalnega programa, s preizkušnjo št. 2 v pripravljalnem obdobju. Po dnevih vadbe v Moravskih Toplicah zaključek drugega delovnega tedna z dvobojem proti Nafti. Tudi tokrat so Viler, Milec in Zahović zaradi poškodb še izven seznama kandidatov za nastop, kot vratarska naveza pa danes Obradović-Irgolič. V sredo je dobil priložnost Nino Žugelj, danes je bil zraven Luka Koblar, h kadru za tekmo pa je bil priključen še en up iz naše nogometne šole, 16-letni Rok Maher, član kadetske ekipe, ki pa ni dobil priložnosti.

Potek tekme
4' priložnost za hitro vodstvo, po prodoru je Kramarič poslal žogo v sredino, vratar Valentić je kratko odbil, Vršič v obetavni situaciji, a je žoga na poti v mrežo zadela Šerugo pred golovo črto

0:1 Monjac (14)
Na drugi strani pa vodstvo gostov, strelec Monjac. Po zračnem dvoboju, ki ga je dobil Zagorac, je prišel do dvoboja 1 na 1 z Obradovićem in poslal žogo v desni kot.

1:1 VRŠIČ (17)
Ekspresno izenačenje, zadel je Dare Vršič. Z mojstrovino iz prostega strela, dosojenim po prekršku nad Damjanom Boharjem.

31' iščemo pot do hitrega preobrata. Po prekršku nad Kramaričem prosti strel z desne strani, podal je Vršič, med poskusom izbijanja Novinič ni bil uspešen, a je žoga zadela prečko.
34' naslednjo akcijo je začel Bohar, podal do Mešanovića, ki se je v kazenskem prostoru takoj odločil za udarec, žoga je zadela v roko Ilića, a je sodnik presodil, da ni šlo za namero. Brez enajstmetrovke.
37' poskus Vršiča, na pravem mestu Valentić

2:1 TAVARES (42, 11M)
Enajstmetrovka in vodstvo. Kabha z natančno podajo do Mešanovića, ki ga je s prekrškom v kazenskem prostoru ustavil Leuštek in sodnik Tkalčič je pokazal na belo točko. Vlogo izvajalca je prevzel Tavares, natančno, z udarcem v desni kot.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' tudi danes za drugi polčas nova vijol'čna enajsterica, s klopi v igro vsi razen najmlajšega, Roka Maherja

2:2 Vinko (60)
Izenačenje. Najprej Osmanaj do udarca iz bližine, ob posredovanju Koblarja in Irgoliča je žoga zadela prečko, a se odbila do Vinka, ki jo je potisnil čez golovo črto.

3:2 HOTIĆ (66)
Prej 3, zdaj 6 minut. Znova smo zatresli gostujočo mrežo hitro po prejetem zadetku. Še z eno atraktivno potezo, aplavz si je prislužil Dino Hotić, ki je po spretni samostojni akciji dodal še natančen udarec z razdalje.

72' do udarca Sunny Omoregie, spreten poskus, žoga mimo vratnice

4:2 BAJDE (83)
Povišanje vodstva je tudi povečanje niza atraktivnih golov, avtor naslednjeg je Bajde. Po podaji Uskokovića si je z desne strani pripravil položaj za udarec in zabil žogo pod prečko.

KONEC TEKME19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15