Članek
Kaj je pokazala tretja pripravljalna tekma in kakšen je pogled v zdravstveni karton?
DALJŠI PREMOR ZA VILERJA IN IVKOVIĆA
Blaž Vrhovec: "Verjetno bi vratar lahko bolje posredoval, a je lepo, da sem zadel"
Foto: Drago Wernig
V tretji tekmi prvič brez zmage, a je bil ob stopnjevanju ritma na drugi strani doslej najzahtevnejši nasprotnik.

“Gledano v celoti je za nami spet en test, v katerem so bili fantje zelo resni, z ustrezno željo po zmagi, ki je bila prisotna v vsakem trenutku. Večji del prvega polčasa, skoraj prvih 40 minut smo lahko uživali ob kombinatoriki, zelo dobri igri v napadu. Škodam da nismo zadeli. Njihov vratar Kiraly je bil v izredni formi in je pokazal, da je še zmeraj pravi. V drugem polčasu v spremenjeni zasedbi nismo več delovali tako povezano kot v prvem, toda fantje delajo dobro, miselnost je prava, tekmovalnost že prisotna in ostajamo pri pozitivni oceni,” je trenerjev komentar dvoboja z moštvom Haladasa.

Nekaj igralcev je moralo izpustiti tudi to preizkušnjo. Še nova pojasnila o zdravstvenem kartonu?
“Skrbi me predvsem spoznanje, da sta Viler in Ivković poškodovana ter da ju čaka dolgotrajnejše okrevanje. Tokrat je manjkal tudi Pihler, ki pa je dobil udarec in bo hitro nazaj. Milec se je že vrnil, čakamo še na vključitev Zahovića, pozitivna novica pa je, da je Rajčević že bil na igrišču in delal z žogo. Ne moremo pa biti povsem zadovoljni, saj bosta Viler in Ivković, žal, manjkala dalj časa,” o slabših novicah iz Ljudskega vrta Darko Milanič.

Med tistimi, ki so v dobrem ritmu, je Blaž Vrhovec. Tokrat je igral v 2. polčasu in ni imel soočenja z legendarnim madžarskim vratarjem Kiralyjem, ki je preprečil zmago.
“Imel je nekaj odličnih obramb, videli smo, zakaj je naredil takšno kariero. Je pa bil dober test, v različnih pogledih. Tekma je bila zanimiva, tudi zaradi njihovih principov v igri, ki so kar podobni tistim, ki jih ima večina ekip v slovenskem prvenstvu. Lahko bi bili učinkovitejši, a smo v tisti fazi, ko manjka svežine po zahtevnih treningih. Pomembno je, da bomo zabijali, ko bo treba.”

Tokrat je zabil naš igralec s št. 5, izenačenje je prinesel spretno izveden prosti strel.
“Njihov vratar je pričakoval udarec z levo nogo, a sem jo nekako postrani, mimo zidu poslal v mrežo. Verjetno bi vratar lahko bolje posredoval, a je lepo, da sem zadel.”

Naslednja tekma v soboto, proti avstrijskemu moštvu SC Weiz. Potem pa v ponedeljek odhod v Turčijo.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15