Članek
Na drugi tekmi v turški bazi poraz proti tretji ekipi Češke, odločil slabši začetek
NK MARIBOR - SK SIGMA 0:3 (0:3)
Marko Šuler med dvobojem v Beleku
Foto: Drago Wernig
2.2.2018 Belek, igrišče Susesi center. Glavni sodnik: Tomasz Kwiatkowski. Pomočnika: Pawel Sokolnicki in Bartlomej Lekki (vsi Poljska).

NK MARIBOR: Handanović (46' Obradović), Kramarič, Šuler, Doumbia (61' Uskoković), Kolmanič (75' Koblar), Vrhovec (46' Dervišević), Pihler (86' Žugelj), Bohar (46' Hotić), Bajde (61' Mešanović), Tavares (61' Vršič), Zahović (61' Mlakar). Klop: Obradović, Koblar, Uskoković, Dervišević, Hotić, Vršič, Mešanović, Mlakar, Žugelj, Horvat. Trener: Darko Milanič.

SIGMA OLOMOUC: Buchta, Falta, Jemelka, Radaković, Sladky, Hala, Houska, Kalvach, Texl, Zahradniček, Plšek. Igrali so še: Kotouč, Polom, Surzyn, Slama, Zlatohlavek, Manzia, Yunis. Trener: Vaclav Jilek.

Strelca: 0:1 Hala (2), 0:2 Hala (14), 0:3 Plšek (25)

Belek, test št. 2. Pred dvobojem z ekipo, ki je zbrala enako število točk kot Slavia Praga, a je zaradi slabše razlike v zadetkih v češkem prvenstvu na tretjem mestu, nekaj težav s poškodbami v vijol’čnem taboru. Predvsem z bočnimi branilci. Ob Vilerju, ki je ostal doma, danes manjkata tudi Milec in Hodžić, tako da bosta večjo minutažo ob stranskih črtah imela Kolmanič in Kramarič. Rajčević in Ivković še vedno nista nared za igro, zaradi poškodbe pa premor tudi za Ahmedija. Začenjamo ob 15:30.

Potek tekme
1' danes običajnih 2x45 minut

0:1 Hala (2)
Začetek v Beleku s hitrim vodstvom Čehov. Po hitrem protinapadu strelec Hala, ki mu je Zahradniček s samostojno akcijo pripravil priložnost za zaključek iz bližine

11' Doumbia je po kotu vrnil v sredino, do Vrhovca, ki je poskusil iz obrata, žoga čez prečko

0:2 Hala (14)
Po kotu povišanje vodstva. Žoga z roba kazenskega prostora na levo stran, Plšek do udarca, Handanović brani, a se je žoga odbila do strelca prvega gola in Hala jo je iz bližine potisnil čez golovo črto.

17' prosti strel za našo ekipo z leve strani, Tavares najvišji v skoku, žoga čez prečko

0:3 Plšek (25)
Še enkrat veselje tekmecev, znova po prekinitvi. Tokrat predložek iz prostega strela, Plšek pa je z glavo natančno usmeril žogo ob desni vratnici v mrežo.

40' najboljša akcija doslej, do zaključka po podaji Boharja Zahović, ki je ciljal proti levemu kotu, s pravočasnim posredovanjem so tekmeci odbili v kot
45' priložnost za zmanjšanje zaostanka pred odmorom, do udarca z glavo Bajde, ni se izšlo z natančnejšim zaključkom

KONEC PRVEGA POLČASA

46' tri menjave v naših vrstah: Vrhovec/Dervišević, Bohar/Hotić in Handanović/Obradović
48' Kramarič se je po sodelovanju z Bajdetom odločil za udarec namesto predložka, vratar Sigme je odbil žogo čez prečko v kot
61' čas za naslednje menjave, zdaj Doumbia/Uskoković, Zahović/Mlakar, Tavares/Vršič in Bajde/Mešanović
74' iščemo pot do zmanjšanja zaostanka, po akciji Vršiča in Mešanovića ter njegovi podaji v sredino Mlakar ni uspel priti do udarca
75' naslednja menjava Kolmanič/Koblar
83' še enkrat z desne strani do udarca Kramarič, tokrat mimo desne vratnice
86' priložnost bo v končnici dobil tudi Žugelj, v zvezno vrsto namesto Pihlerja

KONEC TEKME
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15