Članek
Generalka pred začetkom spomladanskega dela
NK MARIBOR - CELJE 4:1 (2:0)
Luka Zahović 3x v celjsko mrežo
Foto: Drago Wernig
17.2.2018. Ljudski vrt, pripravljalna tekma. 500 gledalcev. Glavni sodnik: Tadej Mežnar. Pomočnika: Marcel Lahovič in Vidko Karmel.

NK MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Cretu (71' Dervišević), Pihler, Hotić (46' Bohar), Vršič, Zahović, Tavares (64' Mlakar). Klop: Obradović, Hodžić, Doumbia, Uskoković, Vrhovec, Dervišević, Ahmedi, Bajde, Bohar, Mlakar. Trener: Darko Milanič.

NK CELJE: Jurhar, Brecl, Džinić, Stojinović, Vidmajer (64' Andrejašič), Pišek, Žinko, Pungaršek (82' Kerin), Požeg Vancaš, Lupeta, Vizinger. Klop: Rozman, Andrejašič, Cvek, Kerin, Pečnik, Predragović, Šauperl. Trener: Dušan Kosič.

Strelci: 1:0 Zahović (17), 2:0 Zahović (33), 3:0 Milec (65), 3:1 Lupeta (67), 4:1 Zahović (89)

En teden pred začetkom spomladanskega dela prvenstva preizkušamo trenutno pripravljenost. Vseh igralcev še ne moremo, saj manjkajo poškodovani Viler, Šuler, Mešanović in Kramarič. Začetek dvoboja v Ljudskem vrtu ob 17:00.

Potek tekme
10’ začetno prilagajanje, ob prevzemu pobude s strani našega moštva

1:0 ZAHOVIĆ (17)
Hitro vodstvo. Pihler z odvzemom žoge in takojšnjo podajo proti Zahoviću, ki je prišel do soočenja z vratarjem Jurharjem ter s spretnim udarcem zadel. Žoga se je od vratnice odbila čez golovo črto.

20' Zahović je ušel po desni strani in z roba kazenskega prostora podal do Vršiča, njegov poskus ni bil dovolj natančen.
24' nadaljujemo z napadi, naslednji do zaključka Milec, ob vtekanju v kazenski prostor je žogo usmeril čez prečko
25' obdobje nizanja vijol'čnih akcij, Zahović s pravočasno podajo do Tavaresa, kapetan brez obotavljanja, vendar brez običajne natančnosti

2:0 ZAHOVIĆ (33)
Po zaporednih napadih je naslednji prinesel povišanje vodstva: Vršič z dolgo podajo, Zahović pa najprej s spretnim odzivom ob sprejemu žoge, nato pa z golgeterskim zaključkom ob soočenju z vratarjem.

KONEC PRVEGA POLČASA

46' nadaljujemo z eno spremembo v enajsterici, Bohar namesto Hotića
55' še ena akcija za aplavz, Zahović do Vršiča, ki je spretno prepustil za Boharja, njegov udarec ob desni vratnici
58' zdaj sodelovanje v kazenskem prostoru, podal je Bohar, ciljal Milec, vratar Jurhar z uspešnim posredovanjem odbil v kot
63' Zahović po samostojni akciji do udarca, z 18 m mimo vrat
64' menjava št. 2, Mlakar namesto Tavaresa

3:0 MILEC (65)
Začetnik akcije Vršič z atraktivno podajo proti Zahoviću, ki je poslal žogo pred gol, pritekel je Milec in silovito zabil žogo v mrežo.

3:1 Lupeta (67)
Zmanjšanje zaostanka, zadel je Lupeta po silovitem udarcu iz obrata pod prečko.

71' še ena menjava v našem moštvu, Cretu po uspešnem debitantskem nastopu iz igre ob aplavzu, v zvezno vrsto zdaj Dervišević
75' ni popuščanja, po hitrem prodoru Mlakar s podajo proti Zahoviću, v zadnjem trenutku je odbil Stojinović
88' ni veliko manjkalo do 4:1... Zahović s podajo za Mlakarja, po njegovem udarcu proti levemu kotu žoga tik ob levi vratnici

4:1 ZAHOVIĆ (89)
.. je pa še ostalo dovolj časa, da se je zatresla celjska mreža. Luka Zahović do hat-tricka, po podaji Vršiča je z glavo usmeril žogo v levi kot.

KONEC TEKME
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15