Članek
Pojasnilo o načinu komunikacije športnega direktorja na novinarski konferenci
OPRAVIČILO NK MARIBOR
Razočaranje, jeza, nejevolja. Vsi smo se strinjali in se strinjamo, da podoba ekipe slovenskega prvaka ni na želenem nivoju. Maribor – Krško 0:2 bo zapisano v končni statistiki, po sobotni tekmi kroga št. 24 v Ljudskem vrtu pa moramo tudi o dogodku, ko se je dogajanje na igrišču končalo. Ne glede na razočaranje zaradi neželenega razpleta smo izpeljali vse obveznosti po predpisanem protokolu vodstva tekmovanja, na novinarsko konferenco pa je kot predstavnik kluba prišel športni direktor Zlatko Zahovič. S komentarjem tekme, trenutne vijol’čne situacije in analize rezultatske krize.

Med pojasnili o tekmi je izpostavil pomen ustreznega odziva v neprijetni situaciji, v kateri smo se znašli po slabšem uvodu v spomladanski del sezone. Žal pa je nastop na novinarski konferenci zaradi izrečenega v nadaljevanju, na postavljeno vprašanje novinarja športnega dnevnika Ekipa SN o slabem obisku tekem v Ljudskem vrtu, dobil oznako nedopustnega. Omenjanje družinske tragedije, s katero se je moral soočiti poročevalec, ni način komunikacije, ki je v skladu z načeli delovanja slovenskega prvaka in kluba z največjim številom navijačev v državi.

Odziv športnega direktorja zahteva opravičilo, ki ga NK Maribor tudi izreka. Novinarju Ekipe SN in vsem preostalim predstavnikom medijev, ki so v Ljudskem vrtu vedno dobrodošli, s katerimi sodelujemo 365 dni v letu. Izgubili smo točke v športnem boju, ne smemo pa spoštovanja. Ohraniti moramo ugled in pokončno držo ne glede na razmere, vmesna vprašanja javnosti ali morebitne pretekle zgodbe.

NK Maribor je v svoji zgodovini prestal vzpone in padce, doživljal ekstaze zmag in grenkobo porazov. Tokratni dogodek v konferenčni sobi pa se je oddaljil od vrednot, za katere se zavzemamo in se klub od izjav športnega direktorja ograjuje ter jih obžaluje.
18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16