Članek
Jan Mlakar bo ohranil dvoboj v Kranju v posebnem spominu
PRVENEC Z DVOJNO TEŽO
Prvi gol za NK Maribor in nasploh v članskem nogometu
Foto: Drago Wernig
3 točke, 5 doseženih golov, brez prejetega. Ob teh številkah pa je tekma v Kranju prinesla tudi novo dimenzijo moštva in povečano mero samozavesti.

“Vedno so najlepši dnevi po zmagi. Vesel sem, da smo pokazali dobro ekipno predstavo, zabili 5 golov. Odlično smo sodelovali, si pomagali med seboj in upam, da bomo tako tudi nadaljevali,” pravi Jan Mlakar, ki mu bo dvoboj proti Triglavu ostal v posebnem spominu.

Kaj mu več pomeni, debitantski gol ali kar tri asistence?
“Oboje (smeh). Največ pa seveda zmaga. Lepo je, če lahko pomagaš ekipi z asistencami, veliko pa mi pomeni ta gol, ki res ima še dodatno težo. Ne samo za NK Maribor, to je zame tudi prvi zadetek nasploh pri članih. Prejšnje sem dosegal v mlajših kategorijah in do te srede čakal na prvenec. Luka je bil predviden kot prvi izvajalec, a mi je podaril to enajstmetrovko, za kar sem mu hvaležen in sem se mu potem oddolžil še z eno asistenco (smeh). Najbolj pomembno pa je, da smo potrdili, kaj zmoremo in s to prepričljivo zmago pridobili dodatno samozavest.”

Z drugo zaporedno zmago smo prišli na -7.
“Zmanjšali smo zaostanek, napovedali, da boj za naslov še zdaleč ni odločen, a še vedno moramo gledati le nase. Gremo od tekme do tekme, ob tem pa vemo in verjamemo, da bodo nasprotniki še zapravljali točke. Fokus pa je le na naši igri in rezultatih naših tekem. Odmislili smo že dogajanje v Kranju in smo posvečeni le dvoboju v Novi Gorici.”

Gorica – Maribor. Krog št. 27, nedelja, 16:55.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16