Članek
Še drugih 90 minut v tem tednu za uživanje: trenerjev komentar nove prepričljive predstave
NAŠA MOČ OSTAJA V KOLEKTIVU
Ko vsak prispeva svoj delež: Blaž Vrhovec ob vrnitvi na igrišče tudi med strelci
Foto: Drago Wernig
6 golov, vratnica, hitre, tekoče akcije. Še drugih 90 minut v tem tednu za uživanje. Serija se nadaljuje in - stopnjuje.

Trenerjev komentar po novi rapsodiji v vijoličastem: “Razumljivo, da takšna predstava veseli. Zabili smo 6 golov, igrali dobro, imeli še kar nekaj priložnosti in gledano v celoti je težko kaj dodati. Ocena prikazanega je zelo, zelo dobra. Lepo je videti fante tako razigrane.”

Nadaljujemo učinkovito in kombinatorno, z igro, v kateri ostajata Luka Zahović in Jan Mlakar ob podpori vseh ostalih zelo konkretna.
“Z njima in s Kramaričem, Hotićem ter Derviševićem smo dobili v tem trenutku želeno podobo. Smo bolj neposredni med napadanjem nasprotnih vrat in to nam res dobro uspeva.”

Amir Dervišević: znova v začetni enajsterici in že nadgradnja z dvema asistencama.
“On je v mojih mislih že kar nekaj časa. Takšne tekme, ko gradiš strategijo na določen način, oddela zelo dobro. To pa ne pomeni, da bo zagotovo igral tudi naslednjič. Ko je tekma, na kateri predvidevaš, da bo treba igrati tako, je on top izbor. Obakrat je odigral zelo dobro in zdaj je na njemu, da se še naprej bori zase, s tem pa za celotno moštvo.”

Za potrditev moštvenega duha kot prvi med enakimi tudi kapetan Marcos Tavares.
“Že drugič sem mu namenil minute s klopi. Nek najin ‘dogovor’ je, da mu za dodatno spodbudo rečem, pojdi na igrišče in ga zabij. Znova mu je uspelo. Veliko pomeni, da nismo posamični, ampak ostaja naša moč v kolektivu. Fantje, ki prihajajo v igro, razumejo trenutek. So zelo zavzeti in prispevajo svoj delež.“

Ob vseh plusih nedeljskega popoldneva še vrnitev Blaža Vrhovca; prvič to pomlad in takoj tudi med strelci. Edini minus bo spoznanje, da smo za naslednjo tekmo ostali brez Aleksa Pihlerja.
“Ker bo Pihler zaradi štirih rumenih kartonov odsoten, je bilo pomembno, da je Vrhovec spet dobil priložnost za vračanje tekmovalnih občutkov. To si je zaslužil, ne zaradi zadetka, ampak zaradi odnosa, ki je pravi. Gol bo pripomogel k samozavesti, vendar je bistveno spoznanje, da je on eden tistih, ki nikdar ne odnehajo.”

Samozavest je zdaj opazna in močno izražena pri celotnem moštvu.
“Res je, podoba moštva se je zelo spremenila. Zmage te naredijo drugačne, na igrišču delujemo razigrano, prepričljivo. Že trening dan prej je pomenil dobro napoved, ko so fantje kratke faze igre na 2 gola opravili zelo dobro, učinkovito.”

Z vijol’čno serijo smo hitro prepolovili zaostanek, z - 10 na - 5.
“Dolgih 9 tekem je še pred nami. Naša naloga je, pri tem se bom že ponavljal, še vedno enaka, vendar nujna. Da se pripravimo samo na prvo naslednjo tekmo in ne gledamo na druge, ne gledamo na zaostanek. Ob tem pa se skušamo približati tej predstavi proti Gorici. Menim, da smo tega sposobni, saj imamo moč in res delamo velike korake naprej. Vemo, kako zapletena so gostovanja v Kidričevem, zato bo pomembno, da zadržimo to konkretnost v napadu in v vseh delih igre. Da ohranimo moštveno ravnovesje, ko konkretno napadamo, a tudi odlično branimo.”
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16