Članek
Za reprezentante ob vrnitvi v klubski ritem najprej uvodni del, za ostale nadgradnja
OPAZNO ZADOVOLJSTVO
Foto: Drago Wernig
Z vrnitvijo reprezentantov se je po dnevu premora začela faza št. 2 pripravljalnega obdobja. Vsi udeleženci reprezentančnih akcij so nazaj v klubskem delovnem ritmu.

"Uvodni del, ko smo bili v manjšem številu, je mimo. Od sedaj naprej so z nami tudi reprezentanti. Z njimi bomo naredili uvodni del, z ostalimi pa nadgradili delo, ki smo ga že opravili. Opazno je bilo zadovoljstvo pri vseh, da so spet skupaj. Glede na daljšo aktivnost so morali imeti nekaj dodatnega odmora in so pripravljeni na nov izziv,” pravi trener ob novem poglavju priprav.

Zdaj vstopamo tudi v obdobje, ko se začenja vračanje tekmovalnih občutkov.
“V soboto imamo prvo lažjo pripravljalno tekmo, do takrat bomo skušali dodajati intenzivnost. Vse bomo počeli z namenom, da pridemo do ustreznega nivoja. Zelo pomembno je, da v tem delu ne bi imeli težav s poškodbami. Da fantje, ki imajo velik pomen za našo igro, ostanejo skozi večji del sezone dobro pripravljeni." Za uvodno dejanje smo sprejeli povabilo NK Šmartno ob 90-letnici delovanja tamkajšnjega kluba, sobotni dvoboj v Šmartnem ob Paki se bo začel ob 18. uri.

Naslednji teden pa prinaša selitev v Moravske Toplice, ko bodo ob nizu treningov že na sporedu 3 preizkušnje proti zahtevnejšim nasprotnikom (Kukesi, Vardar, Ural). Darko Milanič o delovnem načrtu: "Fantje bodo najprej igrali po 45 minut, za to fazo je to povsem dovolj. Pomembno je, da vsi dobijo tekmovalne minute. Potem pa bomo stopnjevali aktivnosti in bodo nekateri dobili več minut, da bomo ohranili širino kadra in bomo pripravljeni na največje napore, ko bo šlo zares."
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15