Članek
Nadaljevanje vijol’čne zgodbe kot doslej
SKUPAJ NAPREJ
Foto: Drago Wernig
Ob 11:00 odhod moštva v pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah, ob 12:00 novinarska konferenca v Ljudskem vrtu. S predstavitvijo aktualnih klubskih zadev in prihodnjih smernic delovanja.

Najprej o statusu športnega direktorja. “V klubu smo se pogovorili in se odločili, da bomo skupaj, kot smo doslej, ta klub peljali naprej. Odločila je prihodnost kluba,” je pojasnil predsednik Drago Cotar.

Pretekle zadeve so pozabljene, po skupnem pogovoru nadaljujemo brez sprememb v klubskih strukturah. “V nogometu sem se naučil, da zadeve, ki se dogajajo v slačilnici, tam tudi ostanejo. Zato najin pogovor štejem, kot da je bil opravljen v slačilnici. Vmesne zadeve pripisujem hitrim reakcijam, ki sodijo k nogometu. Nogometaši morajo na terenu hitro reagirati. Kar sem mislil, sem Zlatku povedal, on je povedal meni in gremo naprej brez zamer.”

Zlatko Zahovič o novem poglavju: “Pogovorili smo se in dogovorili. Tukaj smo, ker so odnosi spet takšni, kot je treba. Brez pomislekov. Zelo sem zadovoljen s pogovori, z ljudmi, ki so v klubu in gremo skupaj naprej. To je tudi sporočilo tistim, zaradi katerih smo vsi skupaj v klubu. To so naši navijači. Zdaj so najpomembnejše naše prihodnje poteze, kmalu bodo znane. Prvi dan še ni mimo, a je marsikaj opravljenega. NK Maribor je velik klub, največja institucija v državi in razumljivo je, da so športni cilji kluba zmeraj enaki. Priti čim dlje v Evropi in vrniti tisto, kar je naše.”

Na novinarski konferenci smo predstavili skupno stališče, tudi z udeležbo direktorja in trenerja. Bojan Ban je poudaril: “Dokler nismo uredili zadev, kot smo si želeli, nismo obveščali javnosti. Če se ne bi dogovorili, ne bi sedeli tukaj. Vsak je pri sebi razmislil in zadeva je zaključena. Stopili smo skupaj in gremo novim ciljem naproti. Odpravljamo se na žreb v Švico, obnova glavnega igrišča je že v zaključni fazi, kmalu bo stekla tudi obnova pomožnega. Pred nami je veliko izzivov in lotili se jih bomo skupaj. Tukaj smo, da omogočimo športnemu delu najboljše mogoče pogoje za delo in vse bomo storili za uspešno delovanje.”

Darko Milanič je popeljal moštvo v naslednjo fazo priprav: “Nadaljujemo z aktivnostmi v Moravskih Toplicah po predvidenem načrtu. V dosedanjem obdobju so fantje delali dobro, zavzeto. Pred nami je hiter začetek nove sezone in moramo v kratkem času narediti veliko. Vse s ciljem, da bomo v ustrezni formi že na prvi uradni tekmi. Da bomo igrali nogomet, ki bo prinašal rezultate in poskrbel za zadovoljstvo navijačev. To je lažje reči in bistveno težje izpeljati, toda imamo podporo vseh in verjamem, da bomo uspešni.”20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8