Članek
Damjan Bohar po petih letih zapušča Ljudski vrt, po nov izziv na Poljsko
HVALA ZA 5 ČUDOVITIH LET
"Le vse najboljše o vsem, kar smo preživeli skupaj"
Foto: Drago Wernig
Vijol’čni prestopni rok, novo poglavje. Tokrat odhod. Ljudski vrt zapušča naš dolgoletni član, ki je prispeval velik delež k uspehom od leta 2013. 194 tekem/27 golov. Damjan Bohar, vmes strelec v dveh Ligah prvakov (2014 Schalke, 2017 Spartak Moskva), po petih letih začenja nov izziv. Našel ga je na Poljskem, nova postaja bo Zaglebie Lubin, v prejšnji sezoni sedmouvrščeno moštvo tamkajšnjega prvoligaškega tekmovanja.

“Ko odhaja igralec, ki je dosegel največ zadetkov v Ligi prvakov v skupinskem delu, ki je ogromno dal klubu, bil velik profesionalec pri izpolnjevanju svojih obveznosti in zelo karakteren igralec, so občutki mešani. Vendar je bil željan spremembe, kar smo v klubu razumeli in sprejeli. Želimo mu vso srečo na nadaljnji poti,” je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Damjan Bohar se je poslovil od dosedanjih soigralcev in vseh v klubu, po izpeljanem prestopu je dejal: “Lahko rečem le hvala za skupne trenutke in vse najboljše o vsem, kar smo preživeli skupaj. Bil je tudi kakšen manj prijeten trenutek, a so se z uspehi, ki jih je bilo več, izbrisali. Preživel sem 5 čudovitih let v klubu, kjer sem se odlično počutil. Skušal sem biti vzoren profesionalec in bi se rad ob odhodu vsakemu posebej, od prvega do zadnjega v klubu, iskreno zahvalil. Prav tako navijačem, ki so prepoznali moj trud na vsaki tekmi in smo imeli ves čas odličen odnos. Hvala vsem za podporo! In hvala klubu, da smo se razšli na lep način. To mi veliko pomeni. Za nami je lepa skupna pot, zdaj pa grem novim izzivom naproti. Upam, da bodo uspešni. Moram se prilagoditi na novo okolje, nove soigralce, seveda pa tudi na Poljskem pa ne bo šlo brez Maribora. Spremljal bom vse, kar se dogaja v Ljudskem vrtu in bil velik navijač tudi z razdalje.”

Bohi, hvala za vijol’čne trenutke in srečno v nadaljevanju kariere!
9.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
18
Aluminij
18
Celje
16
DNŠ Mura
16
Maribor
15
Bravo
11
Tabor Sežana
10
Domžale
7
Triglav
6
Rudar
4