Članek
Prispeli v Tirano, začetek evropske misije 2018/19
VEMO, PO KAJ SMO PRIŠLI
“Statistika je dobra, lepo bi bilo dodati še kakšen zadetek."
Foto: Miha Vidrih
In se začenja... Projekt 2018/19, s prvim evropskim gostovanjem. V Tirano smo prispeli po 59-minutnem letu v odličnem razpoloženju. Samozavestno, a spoštljivo do nasprotnika na vedno negotovi otvoritvi sezone.

“Pričakujem zahtevno tekmo, vendar odločno, zelo dobro z naše strani,” je trenerjev napovednik izziva v albanski prestolnici proti moštvu Partizanija.
“Spoznali smo jih, kolikor je bilo mogoče. Fantje so dobili vse informacije, opazno je, da tekmeci že nekaj časa igrajo skupaj. Imajo način, kako ogroziti nasprotnika. Imajo hitre, dinamične igralce v napadu, dovolj višine za prekinitve in tudi kompaktnosti pri branjenju. Moramo pa biti res zbrani ves čas, saj imajo tudi veliko temperamenta in predrznosti.”

S kakšno postavo v boj za dobro izhodišče pred povratnim dvobojem v Ljudskem vrtu?
“Ni veliko dilem, imamo jasno strategijo, kako se postaviti na tej tekmi. Skušali bomo zadržati našo idejo in jo med tekmo uresničiti. Širina, možnost izbire je naša pomembna prednost. Vsi bodo med sezono dočakali svoj trenutek, enajsterice za prvo tekmo pa ne bi razkrival. Želim si, da bi delovali kot moštvo, evropsko, z ravnovesjem vseh linij, potem pa iz te organiziranosti pokazali našo igrivost in učinkovitost,” je trenerjev napovednik.

Eden tistih, ki ima največ izkušenj s tovrstnimi dvoboji, je Marcos Tavares. Ne pozabimo pa, da tudi najbolj pogosto zabija v kvalifikacijah.
“Statistika je dobra, lepo bi bilo dodati še kakšen zadetek. Ob dobrem sodelovanju s soigralci sem pogosto zadeval med pripravami, tako kot tudi drugi napadalci in verjamem, da bomo skupaj našli pot še do mreže domačega moštva,” pravi kapetan pred nestrpno pričakovano evropsko premiero.

“Super, da je prišel ta dan. Za nami je ogromno treningov, koristnih testov in zdaj je čas, da pokažemo pripravljenost. Trenerji so analizirali moštvo Partizanija, nas seznanili z vsemi zadevami. Imajo hitre napadalce in visoke obrambne igralce, so trdni v dvobojih, tako da nas čaka težka naloga. Moramo biti zbrani, potrpežljivi, igrati pametno, da jim ne dovolimo njihovih dobrih trenutkov. Ampak to ne spreminja naših zamisli, želimo zmagati. Vemo, kakšni so cilji Maribora v evropskih kvalifikacijah.”

Po pristanku in namestitvi v hotelu zvečer sledi spoznavanje z igriščem na stadionu Selman Stermasi. Trening je predviden ob 18:00, pol ure pred tem novinarska konferenca z zadnjimi informacijami iz vijol’čnega tabora.23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16