Članek
Felipe Santos, 21-letni krilni vezist, po pomladi pri Ankaranu v Ljudski vrt
HITROST IN NADARJENOST
"Želja se mi je uresničila"
Foto: Miha Vidrih
Še en Brazilec v Ljudskem vrtu. S polnim imenom Felipe Silva Correia dos Santos, na dresu bo pisalo Santos. Spoznali smo ga v spomladanskem delu prejšnje sezone, ko je po nogometni šoli Palmeirasa in vmesnih postajah v Braziliji (Vasco, Red Bull Brasil, Paulista de Jundiai) ob prvem prihodu v Evropo nosil majico Ankarana.

“Zaradi hitrosti in nadarjenosti ga je bilo enostavno opaziti. Hoteli smo se ustrezno okrepiti po odhodu Boharja, z igralcem, ki rešuje situacije 1 na 1. Dobili smo kakovost, vrhunskega talenta in zdaj bomo vse naredili, da se čim prej prilagodi na mesto, klub, nove soigralce ter način igre Maribora,” je novinca predstavil športni direktor Zlatko Zahovič.

Felipe Santos (21 let, 179 cm, 72 kg) si je za igranje v vijoličastem izbral št. 96, moštvu se bo pridružil na torkovem treningu. “Komaj čakam. Ko sem igral za Ankaran, sem opazil, da je Maribor velik klub, po organizacijski strukturi in navijačih. Želja, da bi kdaj dobil klic takšnega kluba, se mi je uresničila in zelo sem zadovoljen, da sem tukaj. Zdaj se začenja novo obdobje. Vem, kaj me čaka in pripravljen sem na trdo delo,” je v prvi izjavi ob začetku vijol’čnega izziva dejal naš novi krilni vezist.
13.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
27
Maribor
25
Aluminij
25
DNŠ Mura
24
Celje
21
Bravo
13
Tabor Sežana
13
Domžale
13
Triglav
10
Rudar
5