Članek
Martin Milec o preklopu na domače prvenstvo: Ne še Gruzija, najprej le Rudar
TO JE PRIORITETA
"Verjamem, da bo tudi v prihodnjih tekmah takšna energija na tribunah."
Foto: Drago Wernig
Partizani, oddelano. Z "dvokorakom" v naslednji krog. Zagotovljeni sta najmanj še 2 evropski tekmi, v nedeljo pa začenjamo novo poglavje. S 1. od 36. tekem. S ciljem, da naslov prvaka vrnemo domov.

Martin Milec v pogovoru vikenda. Najprej o evropskem četrtku: “Najbolj pomembno je, da smo naprej. Na začetku smo morda malo trpeli, kar je razumljivo. Vedno moramo imeti v mislih, da so to evropske tekme, kvalifikacije nikdar niso lahke. Imamo pa veliko izkušenj s temi preizkušnjami, da se znamo odzvati. Na koncu se je izšlo po željah, tudi brez dobljenega zadetka, kar ima vedno dodaten pomen. Če ocenimo obe tekmi, je to naša zaslužena in vendarle rutinirana zmaga. Prevladala je tekmovalnost, ki jo Maribor ima v teh kvalifikacijah.”

Uspešna otvoritev kvalifikacij je pomenila tudi uspešen krst nove travnate površine ob za ta letni čas v pravem vijol’čnem ozračju.
“Nova trava je res super. Ker smo pred tekmo tukaj opravili le 3 treninge, je seveda še nismo vajeni, kot bi mogli biti. Morda nam je žoga v nekaterih situacijah kdaj še zbežala, a komaj čakamo naslednje tekme. Iz tekme v tekmo bo lažje, kot bo tudi vedno večje število navijačev na tribunah. Glede na to, da so dopusti, moramo pohvaliti tudi obisk. Hvala navijačem, da so prišli v tolikšnem številu, z njimi nam je lažje igrati in verjamem, da bo tudi v prihodnjih tekmah takšna energija na tribunah.”

Naslednja ovira na kvalifikacijski poti je gruzijska Chikhura, a se v slačilnici o tem več ne govori.
“Naše razmišljanje je znano, od petkovega treninga je Evropa umaknjena na stranski tir. Zame osebno je napredovanje Gruzijcev presenečenje, čeprav moštva ne poznam. Kot je v navadi, nas strokovni štab dobro pripravi na vsako tekmo. Tako bo tudi tokrat, do Gruzije pa je še daleč. Najprej nedelja in domače prvenstvo.”

1/36. Začenjamo v Velenju in vstopamo v serijo nedelja-četrtek.
“Ni lepšega kot igrati vsake 3 dni, komaj smo čakali ta začetek sezone v takšnem ritmu. Želimo ostati živi do konca kvalifikacij, seveda pa je prioriteta prvenstvo. Zato smo z mislimi le pri dvoboju z Rudarjem. Oboji smo dobro začeli evropske kvalifikacije in imamo že 180 tekmovalnih minut v nogah. Po visoki zmagi na prvi tekmi so Velenjčani lahko v četrtek tudi koga odpočili, čaka nas zanimiva preizkušnja. Verjamem pa, da z našo zmago.”

Velenje, nedelja, 18:15. Rudar – Maribor. Krog št. 1.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15