Članek
Drugič doslej in prvič po sezoni 2010/11 začeli prvenstvo s 5:0, žal pa tudi slaba novica
5 RAZLOGOV ZA VESELJE, MILEC PA ZA SKRB
Luka Zahović nadaljeval, kjer je končal spomladi
Foto: Drago Wernig
Otvoritev po najlepšem scenariju in z izenačenjem rekorda, odkar imamo državno prvenstvo. Prvič po sezoni 2010/11 v 1. krogu 5:0. Takrat smo začeli ligaško sezono z visoko zmago proti Triglavu v Ljudskem vrtu, zdaj prvič v gosteh.

“Odigrali smo odlično. Predvsem zato, ker smo uspeli pripeljati tekmo, kamor smo želeli s pametno igro, potrpežljivostjo, iskanjem poti do nasprotnikov vrat, kar na začetku ni bilo lahko, a smo jih potem tako utrudili, da smo prišli do zasluženega slavja. Ne morem reči, da sem pričakoval tako visoko zmago, a sem je izredno vesel,” je trenerjev komentar revije golov v Velenju.

Zadeli smo petkrat in ohranili raznovrstnost pri strelcih.
“Odlično je, da smo bili znova nevarni iz prekinitev. Čeprav je imel tekmec nekaj predložkov, kotov, smo vmes dobro branili naš kazenski prostor in bili pozorni pri vseh situacijah. Potem pa v 2. polčasu potrdili naše napadalne kvalitete, bili raznovrstni. Ko imamo več prostora, je to bistveno lažje.”

Kljub 5:0 pa ni popolnega zadovoljstva. Vtise je pokvarilo spoznanje, da se je poškodoval Martin Milec, ki bo predvidoma manjkal daljše obdobje.
“Več bo znanega po pregledu, toda prve napovedi niso optimistične. To bo velik udarec. Poškodba je takšna, da bo zahtevala daljše okrevanje in bo treba poiskati novo rešitev. Med pripravami je na desni strani igral Kolmanič, v Velenju v drugem polčasu in nekajkrat spomladi Pihler.”

Zdaj spet preklop na evropsko prizorišče, naslednji izziv v Gruziji. Milec bo moral ostati doma, na pot gremo že v torek zaradi daljšega leta in prilagajanja na neprimerno bolj vroče poletje, kot ga imamo v domačem okolju.
“Ponedeljek bo namenjen regeneraciji. Počakali bomo na potrditev informacije o stanju Šulerja in Rajčevića, ki sta zaradi poškodbe izpustila nedeljsko tekmo. Upam, da bo vsaj eden izmed njiju na voljo v četrtek. Čaka nas tekma, v kateri bo treba pokazati mišice in bomo skušali priti do pozitivnega rezultata. Do nedelje smo se ukvarjali z Rudarjem, zdaj sledi temeljita priprava na Chikhuro. Napredovali so proti favoriziranemu Beitarju in spoznanje, da so v tekmovalnem ritmu, je njihova velika prednost. Zato moramo biti previdni in znova na visokem nivoju,” Darko Milanič v prvem pogledu proti nadaljevanju evropskih kvalifikacij.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15